În perioada 12-15 august 2015, pe terenul de biatlon de la baza cetăţii din Râşnov are loc a treia ediţie de Rockstadt Extreme Fest, cel mai aşteptat festival de metal din România. Rockstadt Extreme Fest 2015 întâmpină publicul cu peste 40 de formaţii de talie internaţională pe parcursul celor patru zile de festival.

Printre trupele care vor concerta la Rockstadt Extreme Fest 2015 concertează regăsim: At The Gates (Suedia), Moonspell (Portugalia), Biohazard (SUA), Ensiferum (Finlanda), Enslaved (Norvegia), Combichrist (SUA), Marduk (Suedia), Kataklysm (Canada), Monuments (UK), Taake (Norvegia), NE Obliviscaris (Australia), White Walls (România), Krisiun (Brazilia), Be’Lakor (Australia), Suicidal Angels (Grecia), Vulture Industries (Norvegia), Dirty Shirt (România), Downfall of Gaia (Germania), Harakiri for the Sky (Austria), Jinjer (Ucraina), RoadSkillSoda (România), Mindthreat (Grecia), Fleshworld (Polonia), Tacit Fury (Rusia), Caronte (Italia), Abigail (România), Sedna (Italia), The Fading (Israel), The Thirteenth Sun (România), Argus Megere (România), Tiarra (România), Holy Motors (România), Transceatla (România), Pinholes (România), Scars of a Story (România), Clitgore (România), Crimena (România), Blacksheep (România), Ropeburn (România), Them Frequencies (Bulgaria), Asemic (România) şi W3 4R3 NUM83R5 (România).

Program Rockstadt Extreme Fest 2015

rockstadt-extreme-fest-12-august-2015

rockstadt-extreme-fest-13-august-2015

rockstadt-extreme-fest-14-august-2015

rockstadt-extreme-fest-15-august-2015

Rockstadt Extreme Fest include două scene, plus un spaţiu dedicat proiectului DrumStage ce va reuni un număr impresionant de toboşari, în cadrul unor showuri de drum off, drum challenge cât şi workshop-uri.

În incinta festivalului va exista o gama variată de mâncăruri – inclusiv vegane/vegetariene – cât şi un stand special în incinta campingului, unde publicul va putea achizţiona apă şi bere la sticle mari cât şi un stand unde se va putea servi micul dejun.

Accesul în camping este permis pe baza unui abonament de 15 lei ce asigură accesul pentru toate cele 4 zile ale evenimentului. Campingul are o suprafaţă generoasă şi va fi dotat cu un număr suficient de toalete şi dusuri, curăţate zilnic. Campingul va fi deschis începând de miercuri dimineaţă.

În incinta festivalului vom avea spre distribuţie gratuită – odată cu achizţionarea unui tricou cu ediţia din 2015 – un dublu DVD cu filmări din cadrul ediţiilor 2013-2014.

Pe lângă zona specială de filme horror, publicul ce a achizţionat bilete VIP vor putea lua parte la sesiuni speciale de meet and greet cu publicul participant la festival. Sesiunile meet and greet vor fi comunicate în cel mai scurt timp. Pentru o informare sigură consultaţi zilnic zona de Info Point sau pagina de Facebook, acolo se va afişa zilnic programul.

În afară de concerte, publicul se poate bucura de 5 obiective turistice de interes european: Castelul Bran, Peştera Valea Cetăţii, Rezervaţia de urşi liBEARty, Cetatea Râşnov şi Dino Park Raşnov.

La baruri se vor găsi suporturi universale pentru încărcat aparate electronice (telefoane, laptop, camere, etc). Allview a amplasat deja o antenă pentru extinderea semnalului mobil Digi, cei ce nu au semnal în alte reţele pot folosi cartele telefonice Digi ce vor putea fi găsite în interiorul festivalului.

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2015

Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2015 sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la preţuri ce diferă în funcţie de perioada de achiziţie.

Categorie/Perioadă Preţ
Acces general – 10 septembrie – 11 octombrie 100 lei cumpără abonament
Acces general – 12 octombrie – 15 februarie 130 lei cumpără abonament
Acces general – 16 februarie – 12 iulie 160 lei cumpără abonament
Acces general – 13 iulie şi pe durata festivalului 200 lei cumpără abonament
Categoria VIP Backstage – meet and greet cu artiştii   300 lei cumpără abonament

Vor exista doar abonamente ce asigură accesul pe parcursul celor patru zile ale festivalului. Nu vor exista nici de această dată bilete disponibile pentru o singură zi.

Persoanele care au achiziţionat abonamente VIP în 2014, au intrare libera pentru 2015. În măsura în care este posibil, să aveţi la dumneavoastră biletul VIP de anul trecut. Există şi o listă cu persoanele ce au achiziţionat un astfel de abonament.

Reguli şi informaţii de acces

Miercuri, zona de festival va fi deschisă începând cu ora 13:00, iar concertele încep la ora 16:00, pe a doua scenă. Tot a doua scenă va găzdui pe parcursul festivalului proiectul DrumStage.

Copii, sub 7 ani, au acces în zona festivalului doar însoţiţi de un adult. Pentru copii se recomandă utilizarea căştilor pentru protecţie fonică. Răspunderea pentru expunerea acestora la nivelul fonic din zona de festival revine integral părinţilor/înşoţitorilor.

Este interzis:  accesul cu arme sau orice alte obiecte ce pot fi considerate periculoase sau arme albe, accesul cu tacâmuri contondente (briceag, cuţit, furculiţă, foarfecă, şurubelniţă etc), accesul cu recipiente de sticlă, materiale inflamabile, animale de companie, pixuri cu laser, accesul cu canistre de gaz sau maşini de gătit cu benzină sau generatoare pe bază de petrol. Buteliile de gaz sunt permise doar în rulote, cu condiţia ca acestea să fie instalate şi certificate profesional în rulotă (lipsa actelor doveditoare duce la prezumţia lipsei certificarii acestora şi se va interzice uzul lor pe perioada festivalului), comercializarea de produse în zonele de camping şi festival fără acordul organizatorilor, consumul de substanţe interzise sau comercializarea acestora, conform legii în vigoare, accesul animalelor în zona de festival sau camping, masură luată în primul rând pentru siguranţa acestora. Accesul cu aparate foto profesionale este interzis, el fiind valid doar pe baza acreditarilor de presă.

Harta REF 2015

Dat fiind specificul zonei în care are loc Rockstadt Extreme Fest, organizatorii atenţinează publicul să fie vigilent în ce priveşte contactul cu viespile. În incinta festivalului va exista un punct de prim ajutor unde, în cazul unei înţepături, personalul specializat va fi pregatit cu uneltele necesare, inclusiv injecţii pentru scoaterea din şoc anafilactic. Punctul de prim ajutor este disponibil pentru orice altă situaţie medicală întâmpinată. Cortul de prim ajutor va fi plasat in stanga scenei principale.