O nouă zi de Stufstock a început ieri cu workshopul de fotografie . Tema centrală, “Car Photography”, a fost prezentată de Dan Beșliu, un mare iubitor de mașini, raliuri și evenimente auto. Acesta i-a invățat pe cei prezenți pe terasa de la “Bibi Bistro” secretele unui fotograf de succes: cine publică imagini cu mașini, ce fel de imagini se cer la un drive test sau la un story și cum se poate câștiga o relație perfectă fotograf-editor.

Află mai multe despre Stufstock 2011!

Atmosfera de la Rockschool s-a menținut la cote înalte pentru toți iubitorii de muzică. Cei mai fericiți au fost elevii rock, fiind “Graduation Day”, ceea ce a însemnat o alianță profesori-elevi pentru noi concerte reușite. Distracția a continuat cu un workshop de tobe, chitară și bass spre încântarea publicului aflat pe terasa “Roata”, ceea ce a atras și mai mulți “fani”. Numai bine, întrucât a avut loc o sesiune de lecții deschise cu publicul, unde orice curios, dornic de ceva nou, a putut învăța tehnici de bază la instrumentul dorit, bucurându-se de celebritate , măcar pentru cateva minute. Seara a continuat cu proiectul celor de la Romano ButiQ. Veteranul muzicii electronice în România, Dj Vasile a încălzit atmosfera de la ”Roata” prin muzică lăutarească combinată cu ritmuri de drum`n`bass, dub și dubstep.

Cine a dorit teatru, teatru a primit. “Hai să facem sex”, în regia lui Felix Crainicu, un specatcol după piesa lui Valentin Krasnogorov, a furat publicul din valurile mării și l-a așezat pe băncile de la “Corsarul”. Spectacolul ilustrează într-o manieră tragicomică societatea modernă, unde toți sunt egali, la lipsa de cultură, singurul subiect care interesează, cărora tuturor le place și pe care toți îl înțeleg este SEXUL.

Am aflat câteva detalii din spatele showului – piesa nu este o traducere exactă a textului original, fiind o reinterpretare și readaptare, având la bază ideile regizorului rus, ceea ce a condus, evident, la plata unor drepturi de autor. Publicul din Vamă, s-a putut considera norocos, deoarece a fost prima oară când specatacolul s-a jucat în afara capitalei.

Seara a continuat cu o selecție de filme și scurt-metraje românești în curtea “La Frontiera”. Spectatorii, de asemenea, intr-un număr surprinzător de mare, au urmărit “Bună! Ce faci?” de Alexandru Maftei , “Dacia, dragostea mea”, “Short waves”-scurt metraje prezentate și la festivalul de la Cannes, Timishort, “Lele, am muzica în sânge”-proiect Romano ButiQ.