Biletele pentru concertul jubiliar al Corului Madrigal de duminică, 21 aprilie 2013, ora 20:00, de la Ateneul Român din Bucureşti, se găsesc la un preţ redus cu 45% începând de vineri, 19 aprilie şi până, inclusiv, în ziua concertului. Dacă preţul iniţial era de 150 lei, biletele promoţionale sunt disponibile la preţul de 80 lei.

Biletele reduse se pot achiziţiona de la punctele de vânzare Biletoo situate în Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Libraria Eminescu, Sala Palatului, Cinema Patria şi la Palatul Naţional al Copiilor. Online biletele promoţionale pot fi achiziţionate de pe www.biletoo.ro.

Pe 11 aprilie Corul Naţional de Cameră Madrigal a împlinit 50 de ani de existenţă, iar duminică, pe 21 aprilie, va marca o jumatate de veac. Programat în pragul sărbătorilor Pascale, concertul desfăşurat sub bagheta dirijorului Voicu Popescu va cuprinde lucrări cu un profund conţinut spiritual din repertoriul bizantin, clasic şi contemporan românesc.

În cadrul acestui eveniment festiv, Madrigalul invită pe scenă câteva dintre corurile de copii care îţi derulează activitatea sub cupola Cantus Mundi, un proiect naţional de educaţie prin arta cântatului coral, iniţiat de Ion Marin şi lansat sub egida Madrigalului. Pe scena vor urca: Corul de Copii Radio – grupa pregătitoare (dirijor Voicu Popescu), Corul Zâmbete pe portativ (dirijor Maxim Silvia Cristina) şi Corul Happy Children Academy (dirijor Neacşu Marilena).

Corul Madrigal a fost înfiinţat pe 11 aprilie 1963, la iniţiativa lui Marin Constantin şi a unor studenţi ai Conservatorului „Ciprian Porumbescu”, actuala Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În decursul unei jumătăţi de veac au susţinut peste 4100 de concerte pe cele mai mari scene din ţară şi străinătate. În 1992, Corul a fost desemnat drept Bun al Patrimoniului Universal UNESCO.