Acest eveniment a avut loc in data de 29 Aug 2015.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri şi sâmbătă, pe 28 şi 29 august 2015, are loc cea de a doua ediţie Pro Istoria Fest, la Cetatea Enisala din judeţul Tulcea. Cel mai amplu festival itinerant de promovare a obiectivelor cultural-istorice şi turistice din România readuce muzica bună şi tradiţiile locale la poalele Cetăţii Enisala. Accesul la eveniment este gratuit!

Evenimentul se va desfăşura sub forma unui festival adresat iubitorilor de muzică şi de activităţi în aer liber de toate vârstele. Farmecul festivalului va fi sporit de peisajul superb care înconjoară cetatea şi de lacul Razelm care se aşterne la picioarele privitorilor.

În programul Pro Istoria Fest 2015 îi regăsim în data de 28 august pe Nicu Alifantis & ZAN, Mircea Vintilă, Alexandra Uşurelu şi Zoli Toth Project, iar în data de 29 august pe Mircea Baniciu & Band, Marius Baţu, Alina Manole şi grupul Folk Frate!.

Pe lângă asta, spectatorii vor fi întâmpinaţi în cele doua zile de festival cu spectacole de folclor local şi teatru de păpuşi. Pro Istoria Fest pune la dispoziţia participanţilor activităţi pentru toate vârstele: ateliere de modelaj, sculptură, pictură şi împletituri, tenis de masa, tir cu arcul, înălţare de zmee, pinata şi multe alte jocuri. Cântecele se vor auzi până târziu în noapte în jurul focului de tabară pregătit de organizatori.

Pro Istoria Fest este un proiect al Asociației Star Education, demarat în 2011 cu promovarea cetăţilor Poenari, Râşnov şi a Curţii Domneşti din Târgovişte. În anii următori a continuat cu şase alte noi locuri de mare însemnătate istorică din România: Cetatea de scaun a Sucevei, Muzeul Goleşti, Cetatea Enisala, Cetatea Sighişoara, Ulpia Traiană Sarmizegetusa, Cetatea Deva. Pro Istoria Fest îşi propune să aducă muzica prezentului în slujba trecutului.

Pro Istoria Fest face parte dintr-o serie de proiecte al căror start a fost finanţat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, Axa 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, domeniul principal de intervenţie, 5.3 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Ediţia 2015 a festivalului Pro Istoria Fest de la Cetatea Enisala este cofinanţată de Consiliul Judeţean Tulcea şi susţinută de Consiliul Local Sarichioi.