Powerwolf, Septicflesh, Misery Index, Gutalax şi Fleshless sunt primele nume confirmate pentru cea de-a şasea ediţie a festivalului Rockstadt Extreme Fest. Ediţia din 2018 a singurului festival de metal extrem de la noi din ţară, va avea loc între 2 şi 5 august, pe Terenul de Biatlon de la baza Cetăţii Râşnov, din judeţul Braşov. 

Înfiinţată în 2003, Powerwolf este o trupă germană de powermetal. Grupul este cunoscut pentru temele întunecate pe care le promovează atât din punct de vedere muzical, cât şi în ceea ce priveşte versurile. Cu şase albume de studio la activ, trei albume live şi alte lansări discografice, Powerwolf ocupă o poziţie de top pe afişele evenimentelor de profil din Europa. Powerwolf concertează pentru prima dată în România, în cadrul Rockstadt Extreme Fest 2018.

Grecii de la Septicflesh revin pe scena festivalului de la Râşnov cu ocazia lansării celui mai recent album, „Codex Omega” (2017), considerat de critici şi de fani, deopotrivă, unul dintre cele mai solide albume din cariera de peste 25 de ani a trupei. Ingeniozitatea de a combina metalul extrem cu aranjamentele orchestrale a devenit o reţetă de succes pe plan internaţional pentru Septicflesh.

Misery Index, una dintre bijuteriile scenei de death metal, este o altă trupă care revine pe scena de la Rockstadt Extreme Fest. Stilul trupei americane este descris ca death metal cu puternice influenţe de grindcore şi hardcore punk. Până în prezent, trupa a lansat cinci albume de studio, toate cu un puternic mesaj socio-politic.

Gutalax şi Fleshless, ambele originare din Cehia, concertează pentru prima dată în România. Pentru fanii curentului grind, Gutalax înseamnă unul dintre cele mai cunoscute trupe de gen.

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2018

Ca şi în anii precedenţi, vor fi disponibile la vânzare doar abonamente, valabile pentru cele 4 zile de festival. Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2018 pot fi achiziţionate online de pe www.myticket.ro şi www.bilete.ro, precum şi din reţelele teritoriale ale acestora, la preţuri care diferă în funcţie de perioada de achiziţie.

Perioada Preţ
18 septembrie – 12 noiembrie 2017 190 lei
13 noiembrie 2017 – 4 februarie 2018 230 lei
5 februarie – 1 iulie 2018 270 lei
2 iulie 2018 – până la final 300 lei

Rockstadt Extreme Fest 2018 este un festival organizat de Kompas Events.