Cel de-al treilea Pian Călător a pornit la drum prin ţară pe 24 martie 2013, iar weekend-ul acesta face primele opriri în Bucureşti. Astfel, pe 13 şi 14 aprilie 2013, de la 17:00, bucureştenii au acces liber la concertele susţinute de Horia Mihail în în foişoarele parcurilor Cişmigiu şi, respectiv, Herăstru.

Află mai multe detalii despre turneul Pianul Călător 2013!

Cei prezenţi în parcuri vor putea asculta Sonata “”Patetica”” în do minor, op. 13, “Sonata lunii” în do diez minor op. 27 nr. 2 „Quasi una fantasia” şi Sonata în fa minor op.57 „“Appassionata”” ale celebrului Ludwig van Beethoven.

Pianul nu va părăsi Capitala, urmând ca pe 17 şi 19 aprilie turneul să se oprească la Sala Radio pentru două spectacole speciale. Este vorba de un recital susţinut de Horia Mihail pe 17 aprilie, urmând ca două zile mai târziu artistul să concerteze alături de orchestră. Biletele pentru cele două evenimente fiind disponibile pe www.bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Horia Mihail în cadrul concertului de anul acesta de la Oradea - Foto: pianulcalator.ro
Horia Mihail în cadrul concertului de anul acesta de la Oradea – Foto: pianulcalator.ro

Scopul acestui turneu de amploare constă în reîntâlnirea artistului cu melomanii din întreaga ţară, iar obiectivul său este încurajarea altor evenimente muzicale prin dăruire pianului, cu drept de folosinţă în următorii ani. Primul turneu a avut loc în 2011 şi a avut ca punct final Mediaşul. Cel de-al doilea pian a călătorit în 2012 prin 19 oraşe şi a popsit, în final, la Sânnicolau Mare. În 2013, turneul va cuprinde 19 opriri în 15 oraşe, iar pianul va rămâne la Tulcea.