Trupa Phoenix aniversează anul acesta 50 de ani de la înfiinţare. Pentru a celebra acest moment, legendarii rockeri vo susţine un concert pe scena Ateneului Român din Bucureşti pe 5 decembrie 2012.

Află detalii despre concertul Phoenix de la Ateneul Român!

În 1962 la Timişoara se înfiinţa trupa Sfinţii, situaţia politică din acel moment face ca trupa să îşi schimbe numele în Phoenix. Chiar dacă la început erau influenţaţi de artişti ca The Kings sau The Beatles, cu timpul Phoenix şi-a descoperit stilul propriu. Un stil unic inspirat din folclorul românesc şi ce avea să influenţeze generaţii întregi de muzicieni.

Chiar dacă în 1977 trupa a părăsit ilegal ţara, Phoenix a reînăscut din propria cenuşă la în Germania, iar muzica lor nu a făcut decât să capete noi nuanţe. “Baba Novac”,”Canarul”, “Negru Voda”, “Pasăre de Foc” sau “Nebunul cu ochii închişi” sunt doar câteva dintre piesele cele mai cunoscute ale trupei.

Concertul de la Ateneul Român din Bucureşti va fi unul cu adevărat grandios, anunţă organizatorii. Legendara trupă le promite fanilor o mulţime de surprize pe care nu le vor dezvălui până în seara evenimentului.

Bilete Phoenix 50 de ani

Biletele pentru concertul Phoenix de pe 5 decembrie 2012 la Ateneul Român din Bucureşti sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro la preţul de 150 lei.

Cumpara bilet