După ce au creat două dintre cele mai mari evenimente de muzică din România, UNTOLD la Cluj-Napoca şi NEVERSEA la Constanţa, organizatorii celor două festivaluri pregătesc un nou concept de festival, la Timişoara. Prima ediţie a festivalului se doreşte să aibă loc în anul 2023, atunci când oraşul va fi Capitală Culturală Europeană.

Bogdan Buta, General Manager UNTOLD & NEVERSEA, şi primarul Municipiului Timişoara, Nicolae Robu, au semnat astăzi protocolul oficial de colaborare, prin care organizatorii şi municipalitatea îşi dau mâna pentru a oferi timişorenilor un concept special de eveniment, care să plaseze oraşul Timişoara în topul mondial al evenimentelor, să contribuie la promovarea valorilor locale, dar şi la creşterea numărului de turişti în partea de vest a ţării.

„Cu fiecare eveniment pe care l-am creat ne-am dorit şi am şi reuşit să punem România pe harta mondială a distracţiei şi am atras, an de an, sute de mii de turişti din toată lumea şi la Cluj şi la Constanţa. Totodată ne dorim mereu să promovăm şi să sprijinim comunităţile locale unde facem evenimentele. Noi avem contribuţii strategice în orice loc mergem, nu doar prin festival, cu toate plusurile pe care le aduce (impact economic, local, turistic, imagine internaţională), dar şi prin faptul că înţelegem fiecare loc şi propunem o strategie care să pună în valoare cât mai bine oraşul şi zona respectivă. Brandul UNTOLD a fost desemnat în 2018, de către Ministerul Turismului, Ambasador al Brandului Turistic al României, iar această titulatură ne confirmă faptul că am făcut bine ceea ce am realizat până acum şi ne dorim să mergem în continuare pe acelaşi drum.

Ne-am dorit de mult timp sâ ne extindem si în cel mai vestic oraş al ţării şi ne bucuram că, pe lângă dezvoltarea unui nou concept de festival, ne vom aduce contribuţia şi în realizarea unei zone de recreere şi a unui spaţiu cultural, la standarde internaţionale” a declarat Bogdan Buta, General Manager UNTOLD & Neversea.

Discuţiile pentru organizarea unui festival în Timişoara au început cu autorităţile locale încă din anul 2018. După mai multe întâlniri cu reprezentanţii municipalităţii, organizatorii celor două festivaluri au propus ca festivalul de la Timişoara să fie amplasat într-o locaţie deosebită, într-un parc de recreere ce va fi construit de municipalitate pentru comunitatea timişoreană în zona Aeroportului Utilitar Cioca, transformând locul într-un nou pol cultural la standarde de top, internaţionale.

În această perioadă, organizatorii festivalului au avut şi primele discuţii cu potenţiali arhitecţi pentru a creiona un concept şi pentru a demara un studiu de pre-fezabilitate care va fi achitat de către organizatori şi cedat primăriei în vederea realizării celui mai spectaculos parc de acest gen, din România.

„Prin specificul său multicultural, multietnic şi, deopotrivă tolerant, dar şi prin apropierea de graniţele Serbiei şi ale Ungariei, datorită poziţiei sale geografice, Timişoara este unul dintre cei mai importanţi poli culturali din ţară din punct de vedere al mărimii şi diversităţii ofertei culturale.

Suntem de mult timp în legătură cu organizatorii festivalurilor UNTOLD si NEVERSEA şi au existat câteva discuţii în ceea ce priveşte identificarea conceptului si a unei formule de eveniment care să fie fezabilă Timişoarei pentru că nici noi, ca municipalitate, nici organizatorii, nu dorim să aducem aici o replică a deja celebrului festival UNTOLD, ci să organizăm un festival nou, care să devină, în timp, cel puţin la fel de celebru. Prin organizarea şi permanentizarea unui astfel de eveniment, prin promovarea oraşului nostru ca destinaţie turistică pe plan intern şi internaţional, Timişoara va beneficia de expunere naţională şi internaţională, devenind un pol de atracţie la nivel mondial”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara.

Citeşte despre: ,