Omar Sosa Quarteto Afro Cubano va susţine un concert pentru prima dată la Sala Radio din Bucureşti, pe 30 iunie 2016, în cadrul platformei Jazz Night Out. Alături de Omar Sosa, pe scenă vor urca saxofonistul şi flautistul Leandro Saint-Hill, solistul şi basistul Childo Tomas şi toboşarul Ernesto Simpson.

Aflat pentru prima dată la Bucureşti, Sosa va prezenta, la Jazz Night Out, cel de-al 24-lea album al său, care e definit de titlul pe care îl poartă. „Ilé”, în traducere liberă, însemnă „pământul de acasă”, un termen provenit din Africa de Vest.

Nominalizat de şapte ori la premiile Grammy, Omar Sosa este un artist cu o identitate distinctă, reuşind să exploreze şi să exploateze rădăcinile africane ale culturii cubaneze şi să le scoată la iveală prin filtrul său autentic, îmbinând jazzul cu muzica afro-cubaneză.

Omar Sosa a plecat din Cuba în anii ’90 şi a locuit în Ecuador şi Statele Unite ale Americii, până când s-a stabilit la Barcelona. După ce şi-a încheiat studiile academice ca toboşar, a devenit din ce în ce mai atras de pian. Cubanezul, care apoi a devenit celebru ca pianist, a declarat în diverse rânduri că mai degrabă „bate la pian” şi că îl privește ca pe o conga cu clape (sau ca un şir bine acordat de 88 de tobe).

Bilete Omar Sosa la Sala Radio din Bucureşti

Biletele pentru concertul pe care Omar Sosa Quarteto Afro Cubano îl va susţine pe 30 iunie 2016, la Sala Radio din Bucureşti, vor fi disponibile în reţeaua Eventim, dar şi online, pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria I 175 lei cumpără bilete
Categoria II 145 lei cumpără bilete
Categoria III 115 lei cumpără bilete

Concertul pe care Omar Sosa Quarteto Afro Cubano îl va susţine la Sala Radio din Bucureşti este organizat de Twin Arts.