Între 13 şi 15 august 2010, la Sibiu în Piaţa Mare are loc „ARTmania Festival” ediţia 2010.

La ARTmania Festival 2010 vor concerta Kamelot, Swallow the Sun, The Sisters of Mercy, Sirenia, Dark Tranquillity şi Serj Tankian, solistul trupei System Of A Down.

Posesorii de bilete sau abonamente la ARTmania Festival 2010, au ocazia de a vizita Muzeul de Istorie, Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vânătoare și Galeria de Artă Contemporană, achitând o taxă simbolică generală de numai 3 RON pentru fiecare muzeu.

Special pentru iubitorii culturii gotice, Muzeul Național Brukenthal recomandă publicului ARTmania expoziția Gothic: Trăirea Neo-gotică vs. Modelul Iluminist, găzduită în subsolul Palatului Brukenthal.
Reducerea oferită de Muzeul Național Brukenthal este strict valabilă pentru posesorii de bilete sau abonamente ARTmania Festival 2010, preschimbate în brățări de acces la centrul de informare, amplasat în Piaţa Mare din Sibiu, în perioada 13-15 august 2010.

În aceleași condiții, participanții la ARTmania Festival 2010 beneficiază de acces gratuit în spațiile Complexului Național Muzeal “ASTRA” Sibiu: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, Muzeul Civilizației Transilvane “ASTRA”, Muzeul de Etnografie Universală “Franz Binder” și Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească “Emil Sigerus”. Dintre atracţiile pe care Muzeul ASTRA vi le recomandă, fac parte: Târgul Creatorilor Populari din România, aflat la a XXVII-a ediţie, manifestare ce se desfăşoară în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în perioada 13-15 august, între orele 10,00-18,00 cu invitaţi meşteri populari din toate zonele etnografice ale ţării, specializaţi în ţesut, brodat, olărit, încondeiat ouă, sculptură în lemn şi os, pictură de icoane, cojocărit, confecţionat măşti, podoabe, jucării, instrumente muzicale, mobilier şi împletituri din fibre vegetale şi Expoziţia Artă şi meşteşuguri contemporane norvegiene ”Construcţii”, deschisă în perioada 16 iulie – 29 august 2010, de marţi până duminică, între orele 10,00 -18,00 la Casa Artelor din Piaţa Mică nr. 21, prezentând 22 de lucrări de o mare varietate de forme şi expresii conceptuale, unele experimentale, altele profund ancorate în tradiţie, toate însă având ca punct de plecare un exerciţiu al practicii meşteşugăreşti.

Tot în spriritul promovării turismului și pentru susținerea atitudinii ECO, C.F.R. Călători a introdus pentru amatorii ciclismului urban un vagon special pentru transportul călătorilor cu biciclete în perioada 10-20 august 2010. Acceleratul 1621 pleacă la ora 9.50 din București și ajunge în Sibiu la 17.11, urmând ca la întoarcere, A1622 să plece din Sibiu la 13.40 și să ajungă la ora 21.12 în București.
C.F.R. Călători oferă reduceri speciale pentru mini-grupuri, cu excepția zilelor de vineri sau duminică și reduceri de preț la achiziționarea biletelor în avans. Transportul bicicletelor este gratuit. De asemenea, bicicletele pliabile sau demontabile pot fi transportate în toate trenurile de călători, sub forma bagajului de mână.

Cumpara bilet

Preţuri bilete ArtMania în funcţie de perioada de achiziţie:

În perioada 1 iunie – 12 august: 90 RON pe zi și 160 pentru abonamente.
În perioada 13-15 august: 110 RON pe zi și 180 RON pentru abonamente.