Sibiu Jazz Festival 2012 anunţă primele nume confirmate pentru ediţia din acest an a unuia dintre cele mai vechi festivaluri de acest gen din lume. Ron Carter, Chano Dominguez, Mixtuur, Reve d’ElephantHarold Lopes Nussa şi Joo Kraus vor performa la Sibiu în perioada 6-13 mai 2012.

Sibiu Jazz Festival este cel mai longeviv festival din ţară şi unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume. Datorită lui, oraşul Sibiu a fost denumit „Capitala jazz-ului” din România.

Ediţia din acest an îl aduce în premieră în România pe unul dintre cei mai renumiţi instrumentişti de jazz la nivel mondial: Ron Carter, pe data de 12 mai 2012. Cunoscut ca un maestru al bass-ului şi violoncelului, Ron Carter a performat pe unele dintre cele mai mari scene din lume. Artistul este unul dintre cei mai înregistraţi instrumentişti de jazz din lume, muzica sa auzindu-se pe nu mai puţin de 2500 de albume diferite.

Chano Dominguez este considerat unul dintre cei mai populari interpreţi de flamenco-jazz la nivel internaţional. Acordurile sale de jazz de la pian răsună în peste 15 albume din discografia sa. Harold Lopes Nussa va aduce la Sibiu ritmurile exotice din Africa, Cuba şi Caraibe, în seara de 11 mai 2012. Artistul este cunoscut ca fost elev al legendarului Chucho Valdes. Joo Kraus, va încânta publicul de la Sibiu pe 12 mai 2012 cu interpretarea la trompetă, a celor mai cunoscute piese ale regretatului Michael Jackson, adaptate pe ritumuri de jazz.

Mixtuur şi Reve d’Elephant vor fi scena festivalului pe 10 mai 2012. Considerate „elita jazzului belgian„, cele două formaţii vor aduce la Sibiu proiectele lor explozive, pline de un farmec aparte.

Mai multe detalii referitoare la ediţia din acest an a festivalui Sibiu Jazz vor fi făcute publice ulterior.

Foto: www.agramoladeunbar.com