În weekendul 29 -30 noiembrie 2013, de la ora 15:00, în Fusion Arena din Bucureşti va avea loc prima ediţie a festivalului de metal November to Dismember. Headliner-ii acestui festival vor fi Hail of Bullets, Aura Noir, Impaled NazareneAhab, Avulsed şi Negură Bunget.

UPDATE: Cu ocazia Black Friday, între 22 – 24 noiembrie 2013, exclusiv prin intermediul reţelelor online Iabilet şi Metalhead, cei interesaţi pot achiziţiona abonamentele la festival la preţul iniţial de 129 lei. 

UPDATE: Trupa italiană Endless Pain a decis să se retragă din line up-ul evenimentului, din motive care ţin exclusiv de membrii trupei, în locul acestora, organizatorii confirmând prezenţa trupei japoneze Survive. 

Daemonicus, Feto in Fetus, Grimegod, Infest, Rîul Doamnei, Scarecrow, Solance of Requiem, Endless Pain, Eternal Decay, Festering Remains, Krow, Scarecrow, Sincarnate, Spasm, Survive şi Terminal Prospect se alătură line-up-ului November to Dismember Metal Fest.

Program November to Dismember Metal Fest

Program Novermber to Dismember 2013

Hail of Bullets, cvintetul olandez din Rotterdam, adună în componenţa sa cinci dintre cei mai importanţi muzicieni batavi, astfel doi membri ai trupei Asphyx, vocalistul Martin Van Drunen şi chitaristul Paul Baayens, alături de legendarul toboşar Ed Warby de la Gorefest, de chitaristul Stephan Gebedi şi de bassistul Theo Van Eekelen de la Thanatos şi Houwitser. Hail of Bullets a concertat în cadrul celor mai importante festivaluri europene, Hellfest, Waken, Party San, Summer Breeze sau Brutal Assault, de asemenea au concertat în premieră în S.U.A., în cadrul Maryland Deathfest.

Trupa care este considerată alături de Beherit inventatoarea black metalului „made in Finland”, în aproape douăzeci şi cinci de ani de activitate au scos zece albume de studio, multe dintre ele extrem de cunoscute, cu o lirică vulgară şi întotdeauna controversată. Impaled Nazarene rămâne pentru totdeauna în galeria trupelor cult, de deschizători de drumuri.

Aura Noir, trupa norvegiană care aniversează în 2013 nu mai puţin de douăzeci de ani de activitate a fost înfinţată în 1993 de către Aggressor (cunoscut şi pentru activitatea susţinută alături de DHG sau Ved Bues Ende) şi de Apollyon (bassistul legendarei trupe Immortal, de asemenea membru DHG). Cvartetul, care îi include pe cei trei membri originali mentionati anterior, alături de care va evolua Tank (de la Obliteration, Spectral Haze) va susţine la Bucureşti un recital intens de thrash black metal sălbatic şi devastator.

Ahab, cvartetul german, va încheia prima ediţie a festivalului cu un recital de peste 70 de minute pline de doom death metal glacial, cu tuse discrete la intersecţia dintre metalul progresiv şi post-rock, fiind de altfel singura trupă reprezentantă a curentului funeral doom metal, aflat într-o permanentă şi continuă ascensiune.

Avulsed este o trupă de death metal care vine din Spania formată în 1991 de către Dave Rotten. În prezent din componenţa trupei fac parte Dave Rotten (voce), Cabra (chitară), Juancar (chitară) şi Tana (bass). Toboşarul trupei, Riky, şi-a anunţat retragerea la începutul lunii martie, în 2012.

Negură Bunget a devenit în acest an prima formaţie din România care a reuşit să susţină în mod independent un turneu Nord American de 40 de oraşe, ce a inclus şi prezenţa la festivalul Maryland Deathfest, cel mai apreciat eveniment de profil din America.

Bilete November to Dismember Metal Fest

Preţul biletelor este de 129 lei pentru abonamenele valabile două zile, respectiv de 80 de lei pentru biletele valabile o singură zi, pret valabil pentru pana la data de 15 noiembrie 2013. După această dată, preţul abonamentelor va fi de 159 de lei, iar cel al biletelor pentru o zi de 90 de lei, preţ valabil inclusiv la intrare.

Primele 100 de abonamente vor costa doar 119 lei, pentru acestea se pot face rezervări la adresa axa666[@]yahoo[.]com, rezervarea fiind confirmată printr-un email de confirmare.

De asemenea, în premieră în România, November to Dismember Metal Fest va oferi spectatorilor din alte oraşe sau din alte ţări posibilitatea unui pachet complet, care va include abonament la festival / cazare la hotel / transfer la şi de la locul festivalului la hotel, plus alte bonusuri. Mai multe informatii, în curând.