Nominalizările la 6 din cele 19 categorii ale primei ediţii a On Air Music Awards au fost dezvăluite. Artişti ca: Holograf, Paula Seling, Voltaj, VUNK, Antonia, Grasu XXL, Andra, Guess Who, The Mono Jacks şi Smiley se se află pe lista nominalizărilor pentru una dintre statuetele ce vor fi oferite pe 15 aprilie 2013 la Teatrul Naţional Bucureşti.

Nominalizările au fost făcute pe baza difuzărilor radio şi TV din perioada 1 februarie 2012 – 1 februarie 2013, iar câştigătorii vor fi desemnaţi de către un juriu de peste 30 de profesionişti din domeniile muzicale sau conexe: producători, promoteri, jurnalişti, artişti, regizori etc.

O parte dintre nominalizările pentru trofeele puse în joc au fost deja anunţate de echipa Star Management, organizatorul evenimentului:

Cel mai bun pop-rock

Cât de departe – Holograf
Lumea e a mea – Voltaj
O fată ca ea – Direcţia 5
Pleacă – VUNK & Antonia
Vara nu dorm – Connect-R

Cel mai bun dance

A ta – Corina
Dă vina pe Voltaj – Voltaj
K-Boom – CRBL feat Helen
Minim doi – Alex Velea
Shinning Heart – Laurenţiu Duţă şi Andreea Bănică

Cel mai bun hip-hop

Decât să minţi – Guess Who & Mitza
În clar cu roşu Montana – Norzeatic
Lala song – Grasu XXL feat Guess Who
Lumea mea – Spike & Guess Who
Sophie – Maximilian

Cel mai bun rock alternativ

Baby – Changing Skins
Gândurile – The Mono Jacks
Nu mă opri – Les Elephants Bizzares
Soare răsare – Travka
Spnzrtr – Robin and The Backstabbers

Cel mai bun videoclip

A ta – Corina
Cât de departe – Holograf
Dead man walking – Smiley
Dă vina pe Voltaj – Voltaj
Pleacă – Vunk & Antonia

Cea mai bună voce feminină

Alexandra Ungureanu
Andra
Antonia
Loredana
Paula Seling

Procesul de votare va fi validat de o companie de audit

Una dintre cele mai importante firme de audit din ţara noastră se va ocupa de corectitudinea procesului de votare. Firma de consultanţă Deloitte va coordona centralizarea voturilor juriului, prin numărarea lor în mod independent. Juraţii vor trimite fişele de votare direct firmei de consultanţă care a acceptat să valideze procesul de votare şi să centralizeze opţiunile juriului de la On Air Music Awards.

Alegerea Deloitte România a venit aproape de la sine, având în vedere că Deloitte Statele Unite are acelaşi rol la celebrele Premii Grammy, de zeci de ani. Suntem foarte mulțumiţi că propunerea noastră a fost acceptată şi sperăm să avem o colaborare îndelungată„, a declarat Zoli Toth, Managing Partner al Star Management.

Adina Buzatu, fashion partner al On Air Music Awards

On Air Music Awards este un proiect independent ce va recompensa calitatea muzicii româneşti şi va recunoaste eforturile celor ce au promovat-o atât la nivel naţional cât şi la nivel mondial. Accesul la eveniment se va face pe bază de invitaţie, participanţii fiind rugaţi să respecte dress code-ul galei: creative black tie. Adina Buzatu, fashion partner al On Air Music Awards le oferă câteva sfaturi domnilor cu privire la ţinuta pentru eveniment:

Evenimentul are şi o componenţă caritabilă. Un număr limitat de 100 de bilete cu valoare nominală de 440 lei a fost pusă în vânzare pe www.eventim.ro. Contravaloarea acestor bilete, după plata taxelor legale, va fi utilizată pentru dotarea cu instrumente muzicale a unui liceu de muzică bucureştean.

În cadrul evenimentului vor avea loc şi 12 momente artistice, printre cei ce vor urca pe scenă se numără şi: Viţa de Vie, VUNK, Electric FenceHolograf, Hi-Q, Corina, Andra, LaLa Band şi Alina Manole.