OST Fest 2012 a confirmat noi trupe care vor urca pe scena festivalului în perioada 15-17 iunie 2012 la Bucureşti. Şapte trupe româneşti, respectiv Addiction, Metrock, Psychogod, Steelborn, Tiarra, White Walls, Syn Ze Sase Tri, formaţia Finsterfrost din Germania, Infected Rain din Moldova şi Mystery din Australia sunt noile confirmări ale festivalului.

DesantReborn şi Armies of Enlil între şi ele în programul festivalului, fiind cele trei trupe câştigătoare din competiţia organizată pe 25 aprilie 2012, în The Silver Church din Bucureşti.

Acestea completează lineup-ul celor 11 artişti confirmaţi deja la festival: Motley Crue, Dimmu Borgir, Europe, OverKill, Manowar, Trooper, HollyHell, Motorhead, Megadeth, W.A.S.P. şi Lake Of Tears, ce vor urca în această vară pe scena de la Romexpo din Bucureşti.

Concertele noilor trupe confirmate vor fi astfel:

Addiction – Sâmbătă
Finsterforst – Vineri
Infected Rain – Vineri
Metrock – Duminică
Mystery – Sâmbătă
Psychogod – Vineri
Steelborn – Sâmbătă
Syn Ze Sase Tri – Sâmbătă
Tiarra – Duminică
White Walls – Vineri

Bilete OST FEST 2012

Preţul biletelor şi abonamentelor pentru OST Fest 2012 diferă în funcţie de categorie şi distanţa faţă de scenă.

Bilete OST Fest 2012 Abonamente OST Fest 2012
500 lei – Tribuna VIP (include catering)
350 lei – Fire Circle
265 lei – Tribuna
120 lei – Golden Circle
90 lei – Gazon
800 lei – Tribuna VIP (include catering)
525 lei – Fire Circle
400 lei – Tribuna
200 lei – Golden Circle
150 lei – Gazon30 lei – Campare

Biletele şi abonamentele pot fi cumpărate din reţeaua BILETOO sau online de pe www.biletoo.rowww.eventim.ro sau www.blt.ro.

Informaţii despre noile trupe confirmate

Formaţia Metrock a fost înfiinţată în 1991 la Bucureşti şi este cunoscută împătimiţilor în ale rock-ului. A fost printre primele formaţii rock de după revoluţie care a încercat să se afirme în acest domeniu. Metrock s-a întors într-o formulă ce conţine instrumentişti foarte buni, apropiată de cea de la începutul anilor ’90.

Mystery este o trupă tânără din Australia, formată din Rocky Ravic, Kris Iaccino, Josh Scarpaci şi Tony Mlikota. Au debutat la CroktoberFest în Melbourne şi sunt hotărâţi să îşi facă noi fani şi printre români. Mystery ne asigură că: „Viitorul muzicii rock şi heavy metal este pe mâini bune!”

White Walls este una dintre trupele pioner ale genului metalcore în România. Trupa, înfiinţată în 2009, a obţinut premii la competiţii de rock importante şi a concertat pe aceeaşi scenă cu trupe precum Deftones, Blind Guardina sau East Of The Wall. White Walls au câştigat secţiunea „Newcomers” a festivalului Stufstock.

Trupa Addiction a luat fiinţă în decembrie 2008. În vara anului 2009 trupa a câştigat marele premiu la YouthRockFest, din cadrul Festivalului Tinereţii de la Costineşti. Putin mai târziu rockerii au caştigat Trofeul Teo Peter, cel mai important premiu al secţiunii rock la Festivalul Mamaia 2011.

Trupa Finsterforst este formată din 6 membri, iar în ultima vreme băieţii din „Pădurea Neagră” au concertat la multe festivaluri, unde au fost primiţi foarte bine, trupa fiind un magnet pentru audienţă.

Infected Rain provine din Moldova, a fost formată în 2008 şi este compus din 6 membri. Trupa a participat la mai multe concerte în Republica Moldova şi Ucraina. Infected Rain a participat şi la festivaluri, ca Red Alert 2008, Metal Heads’ Mission 2009, RockHausen 2008/2009, Fuckin’FuckFest 3, Big Up! Urban Fest 2009 – unde grupul a câştigat primul loc.

Psychogod s-a înfiinţat la sfârşitul lui noiembrie 2009 când Dank (chitară) şi Cristina (voce) s-au hotarat să pună bazele unei trupe care să abordeze un metal agresiv şi îin acelaşi timp modern, îmbinând stiluri ca hardcore, death metal, black metal şi industrial. După câteva modificări ale formulei, stilul muzical se îndreaptă spre o mixtură de death metal, metalcore, groove metal şi thrash metal.

Steelborn a fost fondată în 2009, iar formaţia a susţinut primele concerte alături de nume mari ale scenei rock din România. Au cântat alături de: Les Elephants Bizarres, Kumm, Suie Paparude, Monarchy, Tapinarii, OCS sau Voltaj.

Syn Ze Sase Tri este o trupă din Timişoara înfiinţată în anul 2007, ce abordează stilul symphonic black metal. Intenţia membrilor trupei este de „a promova în lume black metal-ul românesc, cu mesajul său întunecat şi mistic, venit din îndelungata şi sângeroasa istorie a ţinuturilor româneşti”.

Tiarra a fost fondată în 2004, în prezent este compusă din 8 muzicieni ce provin din backgrounduri muzicale diferite. Îmbină cu succes metalul cu muzica simfonică, iar stilul lor se încadrează în mare, în sfera gothicului simfonic, fără însă a exclude şi unele nuanţe de doom, black, death, power, progressive sau dark.