Line-up-ul unuia dintre cele mai mari festivaluri din Europa, EXIT Festival 2012, se măreşte pe zi ce trece. Nume mari din sfera hardcore & punk, elecro-funk, dubstep, electro-house şi alte ritmuri electrizante vor pune în mişcare Serbia între 12 şi 15 iulie 2012. Suicial Tendencies, Hatebreed şi Knife Party sunt doar câţiva dintre cei ce îşi vor face simţită prezenţa pe scenele amplasate pentru marele festival, anunţă www.nights.ro.

Joi, 12 iulie 2012, în prima zi a festivalului va urca pe scena Dance Arena, Jacques Lu Cont, unul dintre laureaţii premiilor Grammy, cu trei trofee până în acest moment. Celebru pentru reuşitele sale în cariră, dar şi pentru lunga colaborare cu Madonna şi a binecunoscutul lor album „Confessions on a Dance Floor”. O altă noutate pentru iubitorii de electro este Christian Strobe, care îşi va delecta fanii pe 12 iulie cu ale sale sunete indie, cosmic house pe scena Elektrana Stage.

O zi mai târziu, vineri, 13 iulie 2012, sunt aşteptaţi pe a doua scenă ca marime din zona electronică: Sigha, producător britanic de techno al label-ului Hotflush Recordings, Tim Van de Meutter a.k.a. Locked Groove, o combinaţie muzicală între techno industrial şi deep house şi George Fitzgerald, faimos pentru originalitatea sa în a combina house, garage, techno şi dubstep. Aceştia vor incinge scena Happynovisad în a doua seara a festivalului.

Suicial Tendencies pe Main Stage la EXIT 2012

Una dintre trupele-lider ale stilurilor skate punk şi thrash, câştigătoare a titlului de cea mai mare trupă punck, Suicial Tendencies vor fi pe scena Main Stage la EXIT sâmbătă, 14 iulie. În acceaşi zi va urca pe scena Fusion trupa Hatebreed, cei care au avut cel mai vândut album de debut în anul 1997. Ziua de sâmbătă îl va aduce la Happynovisad Stage pe producătorul Jack Hamill, alias Dimension Controller, popular pentru stilul electro funk.

În aceeaşi seara va fi prezent la EXIT şi Claude VonStroke, artistul care se poate lăuda cu o piesă vândută în peste 10.000 de copii, „Deep Throat” reprezentând un mare succes pentru acesta. Tot pe 14 iulie vor electriza scena festivalului şi Benoit & Sergio, consideraţi unici în scena electronică de astăzi datorită spund-ului house şi techno greu de imitat. Tobi Neuman b2b Geddes sunt cei care vor încheia noaptea de sâmbătă în acorduri de house şi techno.

Ultima zi a festivalului îi va aduce pe scenă pe Franz + Shape, cu un mix de acid wave şi electro, A Terrible Splendour – „the new Romantic cabaret” şi The Detachments, conduşi de Bastien Marshal – o minte creativă, cunoscut ca artist, designer grafic, DJ şi actor. Tot duminică, 15 iulie vor fi prezenţi şi mult apreciaţii Rob Swire şi Gareth McGrillen de la Pendulum. Vor încheia festivalul în ritmuri puternice de electro house şi dubstep cei de la Knife Party, prezenţi pentru prima data la EXIT Festival.

În prima zi a festivalului cele mai recente confirmări, pe lângă cei deja amintiţi, pentru scena Happynovisad Stage sunt: Jimmy Edgar, Addison Groove, Jon Convex, Trevino, Benjamin Damage & Doc DaneekaÎn programul de duminică After 2AM de pe Main Stage va completa programul vrajitorul dubstep-ului, Skream. Tot la Main Stage, în cadrul aceluiaşi program, After 2AM, în prima zi de festival, sunt confirmaţi Sub Focus (dj set), acompaniat de MC ID, şi Mistajam.

Bilete EXIT Festival 2012

Biletele sunt disponibile pe www.myticket.ro, în magazinele Diverta, librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica şi la Sala Palatului, la următoarele preţuri:

260 lei – bilet întreg începând cu 16 februarie 2012
110 lei – taxă camping
506 lei – bilet premium (bilet acces + transport + taxă camping)

Foto: www.exitfest.org