Trupa Nightwish revine în concert la Bucureşti pe 10 decembrie 2015, la Romexpo. Biletele pentru concert vor fi puse în vânzare vineri, 6 martie, urmând ca mai multe detalii să fie dezvăluite curând. Arch Enemy şi Amorphis vor deschide toate concerte din cadrul turneului „Endless Forms Most Beautiful”.

Cunoscută pentru stilul symphonic metal ce a consacrat-o, trupa Nightwish s-a format în Finlanda, în anul 1996. Deşi artiştii au fost apreciaţi din primul moment în locurile lor de origine, faima internaţională a venit abia după anul 1998, o dată cu albumul „Oceanborn”. De-a lungul activităţii lor, finlandezii au avut numeroase realizări, prima dintre ele venind chiar în anul 2004, când albumul „Once” s-a vândut într-un milion de copii.

În prezent, trupa Nightwish se pregăteşte să lanseze noul albumul cu numărul opt, programat pentru luna martie a acestui an, fiind primul album alături de noua solistă, Floor Jansen, şi alături de Troy Donockley, care a trecut de la statutul de invitat la cel de membru cu dreptul depline.

De asemenea, turneul marchează şi alăturarea bateristului Kai Hahto, ce îi va lua locul lui Jukka Nevelainen. Hahto este cunoscut printre fanii genului pentru colaborarea cu Swallow The Sun, alături de care a cântat la ARTmania Festival Sibiu 2010. Conform spuselor lui Tuomas Holopainen, noul album „se concentrează pe ideea că toate fiinţele vii de pe Pământ sunt înrudite unele cu altele, deţin o origine comună şi de aceea toată lumea este la acelaşi nivel”, fiind inspirat de cartea „Originea speciilor”, publicată de naturalistul Charles Darwin.

Bilete concert Nightwish la Bucureşti

Biletele pentru concertul Nightwish de la Romexpo din Bucureşti, de pe 10 decembrie 2015, vor fi puse în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, începând de vineri, 6 martie 2015.

Categorie Preţ presale 1  Preţ presale 2  Preţ
Zona A 250 lei 310 lei 380 lei  cumpără bilete
Zona B 150 lei 180 lei 210 lei  cumpără bilete

Concertul este organizat de ARTmania Events şi marchează aniversarea de 10 ani a festivalului ARTmania de la Sibiu.