Nick Cave and the Bad Seeds, precum şi cea mai populară trupă de rock alternativ a anilor 2000, Franz Ferdinand şi-au confirmat prezenţa la Sziget Festival 2013. Recent, mai multe trupe şi artişti au acceptat vize pentru Insula Libertăţii, din Ungaria, între 5 şi 11 august 2013.

Nick Cave şi Franz Ferdinand pe Insula Libertăţii

Nick Cave, poet, scriitor şi rock-star, este creatorul unor albume care definesc o epocă. Alături de Bad Seeds, Nick Cave va prezenta anul acesta la Sziget cel mai recent album, intitulat „Push the Sky Away„. Albumul a fost lansat în luna februarie a acestui an, după cinci ani de pauză.

http://www.youtube.com/watch?v=LjkFDP03aDI

Pe genuri indie rock’n’roll şi imnuri pop, Franz Ferdinand vor fi prezenţi pe Insula Libertăţii. Înfiinţată în Glasgow, în 2002, formaţia este una dintre cele mai populare trupe britanice a acestui gen muzical. Câştigătoari a numeroase premii, Franz Ferdinand vor include în setlist-ul lor obişnuit şi piese de pe al patrulea album ce urmează a fi lansat în curând, intitulat: „Right Thoughts, Right Words, Right Action„.

Alte confirmări la Sziget 2013

Pe lista de anul acesta sunt şi !!! (pronunţat: Chk, Chk, Chk), o trupă pop din California. Înfiinţată la Sacramento spre sfârşitul anilor ’90, trupa este renumită pentru dance punk-ul ce îi va face pe cei prezenţi la Sziget să îşi mişte picioarele. Evocând epoca de aur a new wave-ului, !!! aduc pe scena festivalului cel de-al cincilea album, „THR!!!LER„.

Noisia, câştigătorii a trei titluri „Best Drum’n’Bass Act” la Beatport Music Awards, nu vor lipsi de la Sziget. Muzica trupei poate fi auzită în nenumărate jocuri PC, dar şi în superproducţii holywoodiene şi au colaborat c cele mai mari nume din industria electronică, cum ar fi Skrillex, Pendulum şi Prodigy. Cei de la Noisia vor fi prezenţi anul acesta şi la B’ESTFEST Summer Camp 2013.

Jason Diakité, alias Timbuktu, unul dintre cei mai mari artişti de hip-hop şi cântăreţi reggae din Suedia, va fi nelipsit de pe scena Sziget. Cu o carieră de 15 ani, în care a lansat opt albume şi a câştigat şapte premii în cadrul Premiilor Grammy suedeze, Timbuktu a mers timp de zece ani în turnee alături de formaţia funk Damn!, care îi va fi alături şi la Sziget.

Line-up şi bilete Sziget Festival 2013

Cea de-a 21-a ediţie a Sziget Festival va aduce pe scenele de pe Insula Libertăţii artişti ca: BlurBoyz Noize, Mika, Biffy Clyro, Dub FX, Nero (live), Regina Spektor, Parov StelarHadouken!TriggerfingerThe Bots, Skunk Anansie, Editors, Chase & Status (live), Enter Shikari, Katy B, Netsky, Wax Tailor, Empire of the Sun, Sebastian Ingrosso, Ska-P, Dizzee Rascal, Alex Clare, Bad Religion, Woodkid, Zaz, Skip&Die, Left Boy şi mulţi alţii.

Biletele pentru o zi sau abonamentele pentru Sziget Festival 2013 sunt disponibile în România în reţeaua Eventim sau online pe www.eventim.ro.

Categorie bilete Preţ normal
Abonament 7 zile  229 Euro   cumpără abonament
Abonamentul pentru o săptămână permite accesul între 5 şi 12 august 2013 / campare inclusă / posibilitatea de a face duş pe insulă
Abonament 5 zile 199 Euro   cumpără abonament
Abonamentul pentru 5 zile permite accesul între 7 şi 12 august 2013 / fără campare / fără posibilitatea de a face duş pe insulă / fără acces în zilele -1 şi 0
Bilet – 05 august  49 Euro   cumpără bilet
Bilet – 06 august 49 Euro   cumpără bilet
Bilet – 07 august  49 Euro   cumpără bilet
Bilet – 08 august  49 Euro   cumpără bilet
Bilet – 09 august  49 Euro   cumpără bilet
Bilet – 10 august 49 Euro   cumpără bilet
Bilet – 11 august  49 Euro   cumpără bilet
Biletele pentru o zi permit accesul între 2AM în ziua respectivă şi 8AM ziua următoare / fără campare / fără posibilitatea de a face duş pe insulă
Bilet pentru autocaravane 130 Euro  cumpără bilet
Biletele pentru autocaravene sunt valabile doar cu abonamentul pentru o săptămână şi oferă posibilitatea de a intra în Caravan Camping / valabil doar pentru rulote; autocaravane sau alte vehicule transformate în spaţiu pentru dormit (nu sunt admise vehiculele station wagon cu banchetele rabatate) / emise în cantitate limitată / emis în format sticker
Bilet VIP Camping 130 Euro  cumpără bilet
Biletele VIP Camping sunt valabile doar cu abonamentul pentru o săptămână şi oferă accesul în VIP Camping / servicii VIP camping: piscină; spaţiu pentru depozitarea bagajelor; seifuri; spaţiu pentru încărcarea telefoanelor mobile; internet; Wi-Fi; un magazin alimentar; cafenea cu terasă acoperită; spălătorie