NEVERSEA, cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, este gata să își întâmpine festivalierii. Ediția aniversară, ce are loc în perioada 6-9 iulie 2023, promite să fie cu adevărat spectaculoasă, fiind prezenți peste 150 de artiști, ce vor performa pe mai multe scene.

În vederea asigurării unei experiențe de neuitat și a unei participări în siguranță, organizatorii festivalului au colaborat strâns cu autoritățile pentru a lua toate măsurile necesare. Astfel, evenimentul se va putea desfășura în cele mai bune și sigure condiții posibile, garantând momente memorabile pentru toți cei implicați.

Află programul concertelor și vezi care sunt artiștii care vin la NEVERSEA 2023!

Mii de angajați din diverse instituții, inclusiv Ministerul Administrației și Internelor, Poliția Română și Jandarmeria Română, asigură respectarea măsurilor de siguranță. De asemenea, peste 700 de agenți de securitate privată sunt prezenți. Echipajele de la ISU Constanța, UPU Constanța și SMURD Constanța oferă suport medical la punctele de prim ajutor.

Pentru cei care doresc să ajungă cu mașina personală la festival, trebuie să știe că podul de la Fetești este sub lucrări de reabilitare, iar circulația se va face cu dificultate. De asemenea, în apropierea festivalului nu vor exista locuri de parcare, iar accesul în port va fi restricționat, fiind permis doar riveranilor și autobuzelor.

Sistem de plată și check-in

Organizatorii festivalului solicită tuturor posesorilor de abonamente să se înregistreze prin procesul de check-in. Înregistrarea poate fi efectuată atât online, cât și la fața locului, însă înregistrarea la fața locului implică o taxă suplimentară de 25 euro per bilet. Este important de menționat că numai participanții înregistrați prin formularul de check-in (online sau la fața locului) vor primi brățara de acces la festival, pe baza unui abonament sau a unui bilet de o zi, cu un cod de bare valid și a actului de identitate.

Pentru participanții cu vârsta sub 18 ani, în plus față de biletul de acces și actul de identitate, este obligatoriu să prezinte și un document de acord parental. Acest document poate fi descărcat de pe neversea.com și trebuie completat înainte de sosirea la festival. Minorii sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un părinte și să dețină un bilet valid.

Schimbul biletului cu brățara (preredemption) și posibilitatea de a adăuga bani la punctele de top-up (pre top-up) vor fi disponibile începând de miercuri, 5 iulie, în intervalul orar 15:00 – 22:00, la punctele de check-in din cadrul festivalului. Pentru a evita aglomerația și a beneficia de un proces mai rapid, organizatorii recomandă realizarea check-in-ului online.

Punctele de check-in la locație și accesul în festival sunt amplasate la intrarea pe plaja Modern, pe strada Lebedei, după portul Turistic Tomis. Pentru festivalierii care aleg să vină dinspre centrul orașului, trebuie să țină cont că singurele scări deschise publicului vor fi cele de pe strada Mircea cel Bătrân, în apropiere de Hotel Continental.

Plata în festival se face doar prin intermediul brățării de festival. Alimentarea acesteia se face prin procesul de top-up, corelat cu contul fiecăruia de check-in. Top-up-ul se poate realiza atât online (din contul de check-in online – recomandarea organizatorilor) sau la locație, la zonele de CreditPoint din festival, atât cu cash, cât și cu cardul. Opțiunea de refund online este disponibilă doar pentru sumele încărcate online, prin procesul de top up online. Fiecare posesor poate să aleagă ce se întâmplă cu banii rămași pe brățara de festival: să solicite refund sau să îi doneze pentru a susține cauza socială prin
intermediul „Spitale Publice din Bani Privați”. Solicitarea de refund / donate se realizează din contul clientului de Check-in, de unde a făcut și top-up-ul online.

Refund-ul online începe din 10 iulie, ora 9:00 și va fi disponibil până în data de 14 iulie, la ora 23:59. Toți cei care au realizat top-up-ul la festival, vor putea solicita refund la locație pe perioada festivalului de la căsuțele CreditPoint din festival și luni, 10 iulie, de la ora 8 la 17, la punctul de ticketing de la ga accesul principal.

Accesul la festival

Festivalul își va deschide porțile zilnic la ora 16:00, oferind acces participanților până la ora 05:00 dimineața. Pentru a facilita procesul de intrare, brățările pot fi ridicate în timpul festivalului până la ora 04:00 dimineața. Iar pentru a se bucura în deplinătate de eveniment, organizatorii recomandă festivalierilor să adopte o vestimentație lejeră, să aplice cremă de protecție solară și să se asigure că sunt hidratați corespunzător pe durata festivalului.

Înainte de a se prezenta la intrare, participanții sunt sfătuiți să verifice lista obiectelor interzise. Printre acestea se numără drogurile, alcoolul, materialele inflamabile, sticlele (inclusiv cele de parfum sau deodorant), biberoanele, umbrelele, produsele cosmetice (cu excepția cremei de protecție solară), rucsacurile sau borsetele mai mari de 29 cm x 21 cm x 12 cm, conservele, artificiile, laserele, spray-urile, cuțitele, armele, obiectele contondente, bannerele susținute de bețe, scaunele, lanțurile, articolele pirotehnice, mâncarea sau băuturile, animalele, aparatele foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR sau cu obiective detașabile, și orice alte obiecte care pot cauza răni.

Circulația autobuzelor în perioada festivalului

Având în vedere desfășurarea festivalului NEVERSEA, ce va avea loc în perioada 6 -9 iulie 2023, programul de circulație al autobuzelor CT BUS va suferi unele modificări, programul fiind următorul: toate liniile cuprinse în programul de transport vor circula în program normal de L-V 05:15-23:00, pe 6 și 7 iulie și S-D 05:45-23:00, 8 si 9 iulie, cu excepția liniilor 42,48,44,51 și 101 care își vor prelungi traseul până în Portul Turistic Tomis, pe toată perioada festivalului (4 zile).

Linia City Tour va circula în program de noapte după cum urmează: Stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman), B-dul Mamaia, B-dul Tomis, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Regina Elisabeta, Str. Remus Opreanu, Port Tomis (și retur) Str. Remus Opreanu, Port Tomis, B-dul Regina Elisabeta, Str. Termele Romane, Str. Traian, Str. Negru voda, Str Mircea cel Bătrân, B-dul Mamaia, Stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman); Linia CityTour va avea ultima plecare din CL Gara 19:25 și din Caraiman 20:55.

Linia SHUTTLE, va avea prima plecare din CL Caraiman și Portul Tomis la ora 21:00 și ultima plecare din CL Caraiman și Portul Tomis la ora 06:00, la un interval de 16 min. Pe traseul parcurs va face legătura cu toate cele 4 linii de noapte. Liniile de noapte N2-43, N5-40, N100M și N102 vor circula de la ora 23:30 și vor avea o frecvență de 30 min. În Portul Turistic Tomis, în stația liniei CiTy TOUR, va fi amenajat un punct de lucru (dispecerat) cu un autobuz Mercedes, unde va fi în permanență un dispecer, acesta va monitoriza sosirile și plecările autobuzelor și va comercializa bilete de 24H și 7 zile.

NEVERSEA este cel mai mare festival de pe o plajă din Europa. Cea de-a cincea ediție are loc între 6 și 9 iulie 2923 în Constanța.