Au mai rămas 4 zile până la concertul Anathema de la Arenele Romane din Bucureşti, iar trupa le transmite un mesaj special tuturor fanilor din România. Show-ul va avea loc pe 24 octombrie 2017 şi face parte din turneul european de promovare al celui mai nou album al formației, „The Optimist”. În deschidera evenimentului, vor concerta francezii de la Alcest, pionierii subgenului muzical „blackgaze”.

Una dintre cele mai cunoscute trupe de metal din Marea Britanie, Anathema, le transmite un mesaj fanilor români, înainte de întâlnirea de pe 24 octombrie.

„Cum unii dintre voi ştiu deja, România este un loc special pentru Anathema. Am simţit asta încă din prima săptămână pe care am petrecut-o aici cu ocazia primului nostru concert, în 1994, acum 23 de ani. În tot acest timp am revenit cu plăcere fie în spectacole dedicate, fie în cadrul unui festival. De fiecare dată, am avut parte de o primire caldă și sinceră din partea voastră și de experienţe minunate, cum e cazul celor de la ARTmania Festival. Următorul show va fi şi mai deosebit, iar locul în care ne vom afla, Arenele Romane, ne va ajuta să facem asta. Pregătim un concert unic, cu proiecţii speciale, cu sunet deosebit și cu un playlist variat. Pe lângă piesele incluse pe «The Optimist», lansat în această vară, vom avea şi o selecţie de melodii de pe alte albume. Vrem să vă avem alături de noi pentru a contura împreună o atmosferă memorabilă. Ne vedem curând”, au declarat membrii trupei.

Concertul Anathema face parte din turneul european de promovare al ultimului album, „The Optimist”, lansat pe 9 iunie, anul acesta. Noul disc a fost înregistrat în iarna anului trecut și este descris de trupă drept albumul care va dezvălui unele dintre cele mai întunecate, provocatoare şi surprinzătoare piese compuse până acum. Frumuseţea, intensitatea, drama, liniştea, speranţa, trimiterile la o dimensiune extra-muzicală, elemente care au reprezentat laitmotivele călătoriei artistice parcurse de trupă de-a lungul timpului, capătă o nouă profunzime.

Întregul material discografic este, așa cum Daniel Cavanagh mărturisește, „o călătorie”. „Cântecele sunt nedesluşite. Nu există o cale corectă sau greşită de a le simţi şi de a le interpreta. Mesajul fiecărei melodii se va contura în funcţie de persoana care le va asculta”, adaugă Daniel, accentuând dimensiunea cameleonică a noului album, ce păstrează ruta experimentală adoptată de trupă încă de la înfiinţare.

Bilete Anathema la Arenele Romane din București

Biletele pentru concertul Anathema de la Arenele Romane din BucureŞti, de pe 24 octombrie 2017, se pot achiziţiona din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la preţul general de 150 lei.

Categorie Preţ
Acces general 150 lei bilete

Concertul Anathema din cadrul ARTmania Bucharest Blast este organizat de ARTmania Events.