Acest eveniment a avut loc in data de 14 Oct 2017.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , , , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri şi sâmbătă, pe 13 şi 14 octombrie 2017, la Arenele Romane (cort încălzit) din Bucureşti, are loc cea de-a şaptea ediţie a Maximum Rock Festival. Timp de două zile, pe scenă vor urca: Haggard, Sodom, Poloar, Moonsorrow, For The Wicked, Shade Empire, Anvision, Nightmare, Stage of Reality, Hypersonic, Anuryzm, Vlad in Tears, Exist Immortal și Special Providence.

Trupa Xandria nu va mai concerta, din cauza prelungirii turneului pe care îl susţin în Statele Unite. Cei care doresc returnarea biletului o pot face prin trimiterea unui e-mail la adresa [email protected].

Program Maximum Rock Festival 2017

Vineri, 13 octombrie 2017

18:00 – acces
18:30 – 19:05 – Hypersonic
19:25 – 20:00 – Special Providence
20:20 – 20:55 – Exist Immortal
21:15 – 22:00 – For the Wicked
22:30 – 23:30 – Polar
00:00 – 01:00 – Sodom

Sâmbătă, 14 octombrie 2017

17:00 – acces
17:30 – 18:05 – Vlad In Tears
18:25 – 19:00 – Stage of Reality
19:20 – 19:55 – Anuryzm
20:20 – 21:00 – Nightmare
21:25 – 22:05 – Shade Empire
22:30 – 23:30 – Moonsorrow
00:05 – 01:05 – Haggard
01:25 – 02:00 – Anvision

Una dintre cele mai cunoscute şi apreciate trupe de thrash metal, Sodom, a fost înfiinţată în 1981, în Germania. Alături de Kreator, Destruction şi Tankard face parte din „The Big 4” Teutonic Thrash Metal. Cu 15 albume de studio lansate până în prezent, trei albume live, două compilaţii şi şase EP-uri, Sodom este una dintre cel mai bine vândute trupe de thrash metal din toate timpurile.

https://www.youtube.com/watch?v=Pz3kMT-PQXs

Cu sute de concerte susținute în peste 30 de țări, trupa germană Haggard revine în Bucureşti, ca headliner în cea de-a doua zi de festival. Parcursul muzical, de peste 25 de ani, al trupei cuprinde patru albume de studio, două DVD-uri lansate, apariţii la cele mai importante festivaluri de gen din Europa şi o bază loială de fani. Multitudinea de instrumente, componenţa diversă a trupei creează sound-ul inconfundabil al trupei. Trei instrumentişti români: Cosmin Nechita (vioară), Ștefana Sabău (oboi) și Cătălina Popa (flaut) se regăsesc printre muzicienii cu care Haggard colaborează.

Anvision, trupă de progresiv metal din Polonia, a fost înfiinţată în 2007. Formaţia a concertat în deschiderea concertelor pe care Tarja Turnen le-a susţinut în Europa şi au putut fi urmăriţi la Timişoara.

Din Italia vine trupe de simfonic power metal Hypersonic. Ambele albume de studio ale trupei „Fallen Melodies” (2011) şi „Existentia” (2016) au fost primite cu aprecieri din partea presei de specialitate.

Moonsorrow, originari din Finlanda, s-au format în 1995. Este considerată una dintre cele mai bune formaţii de folk metal din scena internaţională. Cel mai recent material discografic al trupei „Jumalten Aika” (Age of Gods) a fost lansat în 2016.

Consideraţi pionieri ai genului heavy metal francez, Nightmare au devenit cunoscuţi o dată cu concertul pe care l-au susţinut în deschiderea Def Leppard în 1983. Discografia lor cuprinde 10 albume de studio, două albume live şi un EP.

Înfiinţată în 2014 în Italia, Stage of Reality este o trupă al cărei stil îmbină rock-ul progresiv cu hard rock. În 2014 au lansat „The Breathing Machines”, iar în octombrie 2017 lansează cel de-al doilea material discografic intitulat „Stage of Reality”.

Shade Empire este o trupă de simfonic/melodic black metal, de origine finlandeză formată în 1999. De-a lungul timpului, formaţia a câştigat atenţia şi încrederea publicului prin stilul lor, o combinaţie de sunete agresive de chitară, tobe alături de secvenţe electro şi linii de bass dure.

Din Emiratele Arabe Unite vine trupa de heavy metal progresiv Anuryzm înfiinţată în 2010. În perioada 2012-2013, formaţia a cântat alături de nume importante ale scenei metal: Nightwish, Epica, Dark Tranquillity, Avenged Sevenfold sau Yngwie Malmsteen.

For The Wicked este o trupă originară din Cluj Napoca şi face parte din noul val de metal românesc. În 2015 au câştigat  Marele Premiu la Posada Rock şi  Best Metal Newcomer la premiile Metalhead. În cei doi ani de activitate, For the Wicked a lansat două EP-uri, a susţinut concerte în toată ţara, iar în luna mai 2017 a pornit în turneul „The Fake Metal Tour” în Franţa alături de trupa Ze Gran Zeft.

Vlad In Tears, formată îniţial în Italia, ulterior relocându-se în Germania, este o formaţie de gotic metal/dark metal. De la înfiinţarea trupei (2006) până în prezent, Vlad In Tears au lansat patru albume de studio, cel mai recent „Unbroken” (2016) a fost promovat printr-un turneu în Germania.

Bilete şi Abonamente Maximum Rock Festival 2017

Biletele şi abonamentele pentru cea de-a şaptea ediţie a Maximum Rock Festival 2017, ce are loc pe 13 şi 14 octombrie la Arenele Romane (indoor) din Bucureşti, pot afi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro şi www.ambilet.ro, la preţuri care diferă în funcţie de perioada de achiziţionare.

Categorie Preţ
Primele 300 de bilete de o zi  75 lei SOLD OUT
Următoarele 300 de bilete de o zi 90 lei cumpără
Bilete de o zi – la intrare 115 lei
Abonament Early Bird 1 89 lei SOLD OUT
Abonament Early Bird 2 99 lei SOLD OUT
Abonament Early Bird 3 115 lei SOLD OUT
Abonament 135 lei cumpără
Abonament – la intrare 160 lei
Abonament VIP 179 lei cumpără
  • Abonamentele Early Bird 3 sunt în număr limitat de 300 de bucăţi. De asemenea, primele 100 de persoane care achiziţionează bilete pot beneficia de un discount de 10% din preţul anunţat folosind codul MaximumRockFestival ca voucher.
  • Pentru confortul participanţilor, sunt puse în vânzare doar 1200 de bilete.
  • Abonamentul VIP include: brăţară şi VIP pass pentru meet & greet, o sticlă de vin (doar celor au trecut de pragul vârstei de 18 ani) ediţie specială Maximum Rock Festival 2017 + afişul festivalului + revista Maximum Rock (print) +  25 % discount la tricoul festivalului disponibil la standul de merch.

Reguli de acces la Maximum Rock Festival 2017

Biletul este valabil pentru o singură persoană şi pentru un singur acces. Biletul îşi pierde valabilitatea după ce cumpărătorul părăseţte locaţia. La intrare abonamentul va fi schimbat cu o brăţară care va trebui purtată obligatoriu pe toată perioada festivalului. Deteriorarea sau ruperea acesteia atrage anularea abonamentului. În cazul biletelor de o zi, participanţii nu vor primi brăţară de acces, prin urmare ieşirea din zona festivalului duce la pierderea valabilităţii biletului, iar pentru a intra din nou la eveniment va trebui cumpărat un alt bilet.

Deţinătorul biletului este obligat să se supună controlului corporal făcut la accesul în locaţia evenimentului de către organele de securitate abilitate.

Este interzis accesul cu aparate foto profesionale (cele care au obiectiv detaşabil), aparate video de filmat, aparate de înregistat audio, cu orice fel de sticle, recipiente şi mâncare (aduse din exterior), substanţe periculoase, arme sau obiecte periculoase, inflamabile, care pot pune în pericol viaţa celor din jur, consumul de droguri sau de alte substanţe ilegale, dezlipirea de afişe şi reclame lipite în incinta Arenelor Romane, precum şi deteriorarea diferitelor semne puse de organizatori în zonă sau a mijloacelor de stingere a incendiilor.

În interior nu se fumează, iar staţionarea pe coridorul spre intrarea în zona de cort este interzisă! Hainele pot fi lăsate la garderobă.

Copiii până la vârsta de 8 ani au acces gratuit – cu însoţitor posesor de bilet / abonament valabil. Copiii după vârsta de 8 ani şi până la vârsta de 16 ani au nevoie de bilet şi de însoţitor. Persoanele peste 16 ani nu mai au nevoie de însoţitor.

Persoanele  cu dizabilităţi pot beneficia de intrare liberă doar pe baza prezentării la intrarea festivalului (zona presă) a unei hârtii doveditoare (copie după certificat care atestă gradul de dizabilitate).

Maximum Rock Festival este un eveniment organizat de Promusic Events şi Maximum Rock.