Trupa norvegiană de rock progresiv Leprous va ajunge în România pe 21 octombrie 2013, în clubul The Silver Church din Bucureşti. Show-ul va avea loc în cadrul turneului de promovarea al celui mai recent album al trupei „Coal” şi va fi deschis de grupul polonez Blindead.

Vezi galeria foto a concertului Leprous de la Bucureşti din 2012!

Leprous activează pe piaţa muzicală din anul 2001, primul EP intitulat „Silent Waters” fiind lansat în anul 2004. Albumul lor „Tall Poppy Syndrome” (2008) a avut parte de cronici favorabile din partea presei de specialitate, revista Allmusic caracterizându-l ca fiind un album de metal progresiv contemporan, ce îmbină influenţe Pink Floyd, King Crimson sau Tool.

Stilul muzical al formaţiei este greu de clasificat, de la elemente de jazz până la metal, muzica lor se adresează unei audienţe flexibile în gusturi. Cu apariţii la cele mai importante festivaluri de rock progresiv: ProgPower USA şi ProgPower Europe, trupa şi-a continuat ascensiunea pe scena muzicală internaţională, fiind invitată de Therion să îi însoţească în turneul lor european, turneu ce a ajuns şi în România.

„Coal”, al cincilea album Leprous

Albumul „Coal” este descris de vocalistul Einar Solberg ca fiind unul mai melancolic şi mai întunecat decât precedentul „Bilateral„. Trupa va prezenta acest material discografic fanilor în cadrul concertului din The Silver Church, oferind astfel posibilitatea publicului român să asculte una dintre cele mai interesante trupe norvegiene.

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro la preţul de 40 lei.

Cumpara bilet

Concertul de la Bucureşti este organizat de Cavalleria Events şi va avea loc în cea de-a doua etapă a turneului ce va începe pe 6 septembrie în Norvegia – Trondheim şi se va încheia în Paris în 8 noiembrie 2013.