Lenny Kravitz va concerta pentru prima dată la Cluj-Napoca, pe 6 mai 2019, la Sala Polivalentă, informează organizatorii, Emagic. Concertul face parte din segmentul european al turneului mondial „Raise Vibration”, iar biletele se pun în vânzare pe 19 septembrie 2018, ora 11:00, în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Segementul european al turneului mondial „Raise Vibration” va începe pe 26 aprilie 2019 şi cuprinde reprezentaţii în 16 ţări, printre care Franţa, Germania, Belgia, Italia, Finlanda, Danemarca, Polonia, Slovenia, Bulgaria şi România.

În concertul de la Cluj-Napoca, fanii artistului vor asculta atât piesele noi de pe albumul „Raise Vibration”, dar şi hituri precum: „Are You Gonna Go My Way”, „If You Can’t Say No”, „I Belong To You”, „Fly Away” şi „American Woman”.

Lansat pe 7 septembrie 2018, „Raise Vibration”, cel de-al 11-lea album al artistului subliniază sinergia mai multor genuri muzicale precum rock ‘n’ roll, funk, blues şi soul. Cu un sunet proaspăt, actual, tineresc şi îmbogăţit de cele trei decenii de muzică, „Raise Vibration” devine un moment de renaştere creativă şi reprezintă o realizare curajoasă, vie şi ingenioasă.

Una din piesele deja lansate de pe noul album, „It’s Enough”, s-a remarcat ca una din cele mai puternice compoziţii ale artistului, aceasta fiind o reflectare critică asupra problemelor cu care se confruntă omenirea la nivel global. Cel de-al doilea single, „Low”, porneşte cu un sunet funky peste care se adaugă trompete, corzi şi numeroase voci, unele inspirate de Michael Jackson.

Considerat unul dintre cei mai proemineţi muzicieni ai timpurilor noastre, Lenny Kravitz a depăşit barierele impuse de gen muzical, stil, rasă şi statut social pe parcursul celor 20 de ani de carieră muzicală. Scriitor, producător, vocalist şi virtuoz al numeroase instrumente muzicale, Lenny Kravitz a fost desemnat câştigător al Premiului Grammy pentru categoria „Best Male Rock Vocal Performance” 4 ani consecutivi.

Pe lângă cele 10 albume ale sale, vândute în mai mult de 38 de milioane de exemplare, artistul multitalentatul Lenny Kravitz a făcut trecerea şi către industria cinematografică, cu roluri în filme precum „The Hunger Games: Catching Fire”, „Precious” şi „The Butler”.

Lenny Kravitz a mai concertat pe 26 iulie 2008, pe Stadionul Cotroceni din Bucureşti. De asemenea, artistul trebuia să mai susţină un show pe 28 septembrie 2012, în Piaţa Consituţiei din Capitală, dar concertul a fost anulat.