Katatonia şi Pain of Salvation sunt primii headliner-i confirmaţi la cea dea unsprezecea ediţie ARTmania Festival, ce se desfăşoară în weekendul 29-30 iulie 2016, în Piaţa Mare din Sibiu.

Katatonia revine în România, în premieră pe scena ARTmania Festival, vineri, 29 iulie. Suedezii vor lansa albumul de studio cu numărul 10, intitulat „The Fall Of Hearts”, pe 20 mai 2016. Albumul este primul material discografic cu noul toboşar Daniel ’Mojjo’ Moilanen şi nou-recrutatul chitarist Roger Öjersson (Tiamat), care a venit tocmai la timp pentru a imprima solo-urile de chitară de pe noul album.

Suedezii de la Pain of Salvation revin în România după 5 ani de la cel mai recent concert şi le dau întâlnire fanilor pe 30 iulie, în Piaţa Mare din Sibiu. Stilul lor se caracterizează printr-un sunet de chitară accentuat, puternic, cu o gamă vocală largă, cu multe schimbări rapide între pasajele dure şi cele ambientale susţinute printr-o experimentare poliritmică.

O altă marcă a suedezilor este crearea fiecărui album ca unul conceptual. Câteva dintre temele abordate includ războiul şi efectele lui asupra familiei şi umanităţii, problemele de mediu, cum ar fi energia nucleară, formarea individului, natura divinităţii, umanitatea sau existenţa.

Pain of Salvation au început încă din 2015 lucrul la un nou material discografic, un album concept care va readuce stilul formaţiei la rădăcinile sale, către pasajele muzicale mai dure folosite în anii 2000. În timp ce noul material este în curs de elaborare, Pain of Salvation lucrează simultan şi la câteva live-uri speciale şi materiale de DVD care vor apărea în cursul acestui an.

Mai multe informaţii despre festival şi bilete vor fi comunicate în perioada următoare.