Celebrul tenor José Carreras revine pentru ultima oară în România, pe 26 noiembrie 2015, la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, pentru un spectacol alături de cea mai mare orchestră simfonică din Europa. Biletele au fost puse în vânzare şi au preţuri cuprinse între 270 şi 864 lei. Primele 1000 de bilete din toate categoriile se pot achiziţiona cu 15% reducere.

Tenorul spaniol este unul dintre cei mai proeminenţi cântăreţi de operă ai generaţiei sale, remarcabil mai ales în operele scrise de Verdi şi Puccini. Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe diferite scene muzicale ale lumii, printre care „Nabucco”, „Faust”, Edgardo di Ravenswood, din „Lucia di Lammermoor”, Oronte, în „I Lombardi”, Alfredo Germont, în „La Traviata”, Maurizio din „Adriana Lecouvreur”, Rodolfo din „Luisa Miller”, Faust din „Mefistofele” sau Rodolfo din „La Bohème”.

În afară de operă, a realizat şi înregistrări cu artişti remarcabili din afara ariei muzicii clasice, precum: Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman. Timp de 13 ani (între 1990 şi 2003) proiectul „Cei trei tenori” l-a purtat, alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, prin întreaga lume.

José Carreras a început să cânte la vârsta de 8 ani, când a interpretat cunoscuta arie din „Rigoletteo”, de Verdi, „La donna è mobile”, piesă ce va rămâne una dintre favoritele repertoriului său. Era fascinat de Mario Lanza, pe care îl văzuse în rolul titular al filmului „Caruso”, consacrat vieţii marelui tenor italian.

https://www.youtube.com/watch?v=_maqvJcLcZY

După studii la Conservatorul de Muzica din Barcelona, a debutat în 1970, cu rolul Flavio din „Norma” de Bellini, cu Montserrat Caballé în rolul principal. Remarcat, a fost invitat de celebra soprana să cânte în „Lucrezia Borgia”, de Donizetti, primind primul său rol principal – Gennaro. Şi tot alături de ea a cântat pentru prima dată la Londra, în „Maria Stuarda”, de Donizetti, şi apoi în alte 15 producţii.

Consacrarea internaţională a venit repede, fiind invitat pe multe dintre principalele scene lirice ale lumii. În 1972 şi-a făcut debutul american, în rolul Pinkerton din „Madama Butterfly”. La 28 de ani interpretase deja 24 de roluri principale de tenor.

În culmea gloriei, în 1987, tenorul şi-a revenit miraculos după ce a fost diagnosticat cu leucemie într-o formă gravă, iar după revenirea spectaculoasă, a fondat „José Carreras International Leukaemia Foundation”, căreia i-a consacrat anual concerte caritabile. Din 1995, galele live de la televiziunea din Leipzig au adus donaţii de peste 70 de milioane de euro.

Bilete José Carreras la Romexpo din Bucureşti

Biletele pentru concertul José Carreras de la Romexpo din Bucureşti, de pe 26 noiembrie 2015, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ normal Preţ promo*
Categoria VIP 864 lei 734.4 lei cumpără bilete
Categoria I 702 lei 596.7 lei cumpără bilete
Categoria II 594 lei 504.9 lei cumpără bilete
Categoria III 432 lei 367.2 lei  cumpără bilete
Categoria IV 270 lei 229.5 lei  cumpără bilete

Preţ promoţional, redus cu 15%, pentru primele 1000 de bilete din toate categoriile.

Concertul José Carreras de la Romexpo este organizat de Music Management Event.