În perioada 12-18 decembrie 2017, orchestra Johann Strauss Ensemble şi maestrul dirijor Russel McGregor revin în România pentru cel de-al treisprezecelea an, în cadrul turneului naţional „Best of Vienna”, ce va aduce va aduce magia Crăciunului vienez în Bucureşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Arad, Târgu-Mureş, Bistriţa şi Braşov.

Pe lângă repertoriul complex, ce include lucrări muzicale de Johann Strauss I şi II, compoziții de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar şi celebrele teme de Crăciun ale lui Johann Sebastian Bach, concertul „Best of Vienna” va fi completat de momente artistice şi recitaluri susţinute de invitaţii speciali: soprana Ana Cebotari, baritonul Michael Havlicek şi ansamblul coral Arleziana, coordonat de prof. Puşcaş Ana Maria.

Program turneu Johann Strauss Ensemble – „Best of Vienna”

Oraş Data Locaţie
Bucureşti 12 decembrie / 19:30 Sala Palatului bilete
Sibiu 13 decembrie / 19:00 Sala Thalia
Cluj-Napoca 14 decembrie / 19:00 Teatrul Naţional
Arad 15 decembrie / 19:00 Teatrul „Ioan Slavici"
Târgu-Mureş 16 decembrie / 17:00 şi 20:00 Palatul Culturii
Bistriţa 17 decembrie / 19:00 Palatul Culturii
Braşov 18 decembrie / 19:00 Teatrul „Sică Alexandrescu"

Iubitorii de muzică clasică vor poposi timp de două ore în atmosfera sclipitoare a balului vienez specific finalului de an, pe ritmul celor mai frumoase compoziţii muzicale, pornind de la valsuri sau marşuri şi ajungând la polci, scrise de compozitorii dinastiei Strauss şi contemporanilor acesteia. Simbolul de referință al balului vienez, celebrul vals „Dunărea Albastră” împlineşte 150 de ani şi nu va lipsi din spectacolul din acest an.

Respectând tradiţia concertelor Strauss din secolul XIX, maestrul Russell McGregor dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziţia de solist. Vioara la care cântă a fost fabricată în urmă cu 320 de ani (în anul 1697) de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Violonistul și dirijorul Russell McGregor s-a alăturat ansamblului în anul 2004.

Orchestra fascinează auditoriul din toată lumea cu spectacole de înaltă ţinută, păstrându-şi în acest fel supremaţia între marile ansambluri vieneze. Concertele de Crăciun susţinute la cel mai înalt nivel artistic sunt de fiecare dată sold-out.

Bilete Johann Strauss Ensemble – „Best of Vienna”

Biletele pentru concertele din cadrul turneului „Best of Vienna” din Sibiu, Cluj-Napoca, Arad, Târgu-Mureş, Bistriţa şi Braşov pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale sălilor de concerte sau online de pe www.ticketnet.ro.

Biletele pentru conertul „Best of Vienna” de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 12 decembrie 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro şi www.blt.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria Golden VIP 220 lei bilete
Categoria VIP 180 lei bilete
Categoria I 140 lei bilete
Categoria II 90 lei bilete
Categoria III 59 lei bilete

Turneul naţional „Best of Vienna” susţinut de Johann Strauss Ensemble este organizat de Spectaculis.