Emoţionaţi, zâmbitori şi extrem de încrezători în noul lor material discografic – aşa şi-au prezentat membrii trupei Hi-Q albumul în faţa unui număr restrâns de jurnalişti în cocheta cafenea UNA, din centrul Bucureştiului.

Albumul va fi lansat în luna februarie 2012, însă Dana, Mihai şi Florin ne-au oferit şansa să ascultăm cele zece piese ce vor fi incluse pe acesta, în acelaşi timp lansând şi primul single de pe materialul discografic, „Solo„.

Albumul este o schimbare faţă de stilul cu care cei trei şi-au obişnuit fanii în cei 15 ani de carieră, însă nu este altceva decât o evoluţie naturală către un stil pop mult mai rafinat. Cele 10 piese sunt o dovadă incontestabilă a maturizării muzicale a artiştilor braşoveni ce în urmă cu un an reveneau la formula iniţială.

Pop cu influenţe drum and bass şi reggae

Materialul începe cu un intro ce este în mod clar o declaraţie de trecere într-o altă etapă muzicală. Versurile piesei „Strada mea” prezintă „răspunsul” trupei Hi-Q asupra percepţiei pe care publicul o are cu privire la trupă. Mai apoi, rând pe rând, melodiile de pe album oferă ascultătorului o privire mai de aproape a ceea ce înseamnă Hi-Q acum, o trupă matură ce a evoluat profesional extrem de mult.

Deşi albumul este în esenţă unul pop, influenţele altor stiluri sunt extrem de evidente şi în acelaşi timp surprinzătoare pentru trupa ce a pornit la drum în valul pop-dance românesc de la finele anilor ’90. De la drum and bass pe piesa „Hoţ de nori„, rock pe „Loto” şi reggae pe melodia „Solo„, materialul dicografic dovedeşte că trupa se poate adapta uşor oricărui stil.

Muzica şi versurile sunt realizate de către membrii trupei, aşa cum s-a întâmplat şi la primele albume marca Hi-Q, iar pe anumite piese amprenta stilului fiecăruia este clară. Spre exemplu, piesa „Când zâmbeşti” este una dintre melodiile pe care influenţa Danei este evidentă şi te duce cu gândul la primul său album solo, „Zbor”. Însă, puse laolaltă, influenţele rock ale Danei, accentele puţin mai „dark” ale lui Florin şi optimismul molipsitor al lui Mihai crează un album unitar în diversitatea lui.

O zi” este o piesă ale cărei versuri par să îţi râmână în minte fără pic de efort, iar al cărei mesaj este unul plin de speranţă. Pe acest material se regăsesc şi două piese în limba engleză „Love” şi „Don’t leave„. Dacă prima este plină de optimism şi bucurie, cea de-a doua este o poveste tristă despre finalul unei relaţii. Albumul se încheie într-o notă pozitivă cu piesa „Soare„, care debordează de energie pozitivă şi optimism.

Deşi nu pare a fi un album comercial, versurile elaborate (pe alocuri chiar ironice) şi piesele foarte bine realizate te prind şi îţi stârnesc curiozitatea. Cu un sound curat şi realizat într-un mod extrem de profesionist, noul album al trupei Hi-Q este cu siguranţă un material discografic ce îi va încânta pe fanii trupei.

Citeşte despre: , , ,