Hardwell, Alok, Lost Frequencies, Steve Aoki, Vini Vici, Ferry Corsten, Aly & Fila, Giuseppe Ottaviani, Markus Schulz și mulți alții intră în line-up-ul festivalului UNTOLD și vor ajunge la Cluj-Napoca, în perioada 4-7 august 2022.

Hardwell se întoarce cu REBELS NEVER DIE WORLD TOUR

După o pauză de patru ani, timp în care a fost susținut de sutele de mii de fani, Hardwell se întoarce în circuitul de festival. Anul acesta, creatorul stilului big-room house a ales doar 4 festivaluri mari din întreaga lume în turneul de revenire: UNTOLD, TML, Ultra si Creamfields. Doi ani la rând a fost votat NO. 1 DJ în Top 100 DJ Mag, este producător, muzician, proprietar de label și unul dintre personajele cheie pe scena muzicii electronice de azi, reușind să creeze rețeta pentru un nou gen în muzica electronică, „Big Room House”.

Din 2013 până în 2018, Hardwell a fost mereu în turnee. În 2017 a fost la Cluj-Napoca, unde a făcut un super show pe scena principală a festivalului UNTOLD. Un an mai târziu, în septembrie 2018, artistul a luat decizia de a se retrage din circuitul de evenimente și a lansat pe conturile de social media o scrisoare plină de emoție adresată fanilor săi. Single-ul „Power”, lansat în acel an, a ajuns la un număr impresionant de ascultări pe platforma Spotify, 94 de milioane. A continuat să producă muzică și în 2020 a lansat un album manifest, „The Story Of Hardwell”, o compilație în care a inclus cele mai bune producții proprii.

Alok, pentru a doua oară pe scena UNTOLD

DJ-ul care a urcat în clasamentul oficial TOP 100 DJ Mag pe locul 4, ALOK a avut un set live cu multe surprize și a promis fanilor UNTOLD că va continua să producă muzică și va reveni pe Cluj-Arena. Este considerat a fi cel mai mare DJ, producător brazilian din toate timpurile, în clasamentul oficial dedicat DJ-ilor profesioniști, clasament întocmit anual de publicația DJ Mag. Și-a făcut debutul în anul 2015, pe locul 44. În anul 2017, revista Forbes l-a inclus în lista celor mai influente persoane cu vârsta sub 30 de ani.

În 2021, a fost numit oficial cel mai urmărit artist din muzica electronică pe Instagram, a fost gazda celui mai mare livestream și e numărul 1 la nivel global pe Twitter. Alok este unul dintre producătorii a căror piese marchează un număr record de ascultări pe platformele de streaming, single-ul său de debut, „Hear Me Now” are peste 574 de milioane de stream-uri pe Spotify.

Lost Frequencies, Vini Vici și Steve Aoki, pe scenele UNTOLD 2022

Experiența UNTOLD a însemnat reunirea familiei pentru DJ-ul belgian Lost Frequencies, care a ajuns la ediția de anul trecut însoțit de părinții săi. Acesta a declarat că și-a dorit să-și aducă mama la un festival pe care-l iubește. Ultimul single al producătorului belgian, intitulat „Where Are You Now” a fost produs în colaborare cu artistul britanic Calum Scott, cu care s-a întâlnit pentru prima dată pe scena principală a festivalului UNTOLD, ediția 2021.

„Where Are You Now” este piesa cu care Lost Frequencies a ajuns în toate clasamentele lumii, videoclip-ul piesei a trecut de 47 de milioane de vizualizări pe YouTube, iar pe Spotify piesa a fost ascultată de peste 370 de milioane de ori.

Sunt puține proiecte în industria muzicală care să aibă un sound atât de bine definit precum Aviram Saharai și Matan Kadosh cei doi membri Vini Vici.

Primul single „Divine Mode”, lansat cu Iboga Records, a fost un succes uriaș, cei doi artiști continuând să producă piese care au ajuns în topurile underground. Israelienii de la Infected Mushroom, considerați pionierii stilului psytrance i-au numit pe cei doi membri Vini Vici ca fiind cei mai relevanți artiști ai acestui gen.

Unul dintre cei mai interesați artiști ai lumii, preocupat de noile tehnologii, precum NFT ori Metaverse, este producătorul de două ori nominalizat la premiile Grammy, DJ-ul care face din orice apariție pe scena principală a festivalului UNTOLD un spectacol, Steve Aoki. Acesta completează line-up-ul pentru cea de-a șaptea ediție.

Confirmări pentru scenele secundare UNTOLD 2022

Considerată casa techno a UNTOLD, scena Galaxy are, la rândul ei, artiști în premieră pentru festival: germanul Stephan Bodzin, un artist autentic, considerat o figură iconică a stilului techno underground. Supranumită „regina hard-techno” Amelie Lens revine la scena Galaxy, alături de Maceo Plex, Mathame, DJEFF și Mahony. Alți artiști vor fi anunțati în curând.

Scena Alchemy prezintă și în 2022 cele mai cunoscute nume din dubstep, grime, trap, hip-hop, trip-hop: Borgore, Netsky, Malaa, Princess Nokia, Noisia, Dub FX & Woodnote, Sub Focus B2B Wilkinson, Deliric X Silent Strike, Grassu XXL & Guess Who, Macanache, Nane.

Stilul trance este celebrată la fiecare ediție a festivalului UNTOLD, iar anul acesta scena Fortune va fi gazdă pentru artiști precum Ferry Corsten, Aly & Fila, Giuseppe Ottaviani sau Markus Schulz.

Abonamente UNTOLD 2022

Abonamentele pentru UNTOLD 2022 pot fi achiziționate de pe untold.com, până pe 1 aprilie, la următoarele prețuri:

  • 4 Day Pass General Access Basic: €149 + taxe
  • 4 Day Pass Risk-Free: €159 + taxe
  • 4 Day Pass VIP: €340 + taxe

După 1 aprilie, abonamentele General Access Basic vor fi €159 + taxe, iar cele Risk-Free €169 + taxes. Cele VIP vor rămâne la același preț, €340 + taxe. Cei care dețin deja abonamente ANYTIME pot opta să participe la ediția din acest an.