Acest eveniment a avut loc in data de 17 Jan 2013.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri, 17 ianuarie 2014, de la orele 17:00 şi 20:00, Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg va susţine spectacolul de balet pe gheaţă „Frumoasa din pădurea adormită” în premieră la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca.

„Frumoasa din pădurea adormită” este considerată ca fiind cea mai bună piesă scrisă de Ceaikovski şi a devenit una dintre cele mai renumite reprezentaţii de balet din repertoriul clasic al marelui scriitor, fiind cea mai populară temă de balet din întreaga lume. Bătălia subtilă între bine şi rău luând forma unor personaje de poveste, combină romantismul a doi îndrăgostiţi şi oferă posibilitatea Baletului pe gheaţă din Sankt Petersburg în a efectua scene de neuitat pe gheaţă.

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sanlt Petersburg/Rusia este considerată una dintre bijuteriile Rusiei. Producţiile sale de succes au fost găzduite de peste 7000 de scene din toată lumea, din SUA şi Canada, până în Olanda, Germania, Portugalia, China, Taiwan sau Coreea.

Primul balet pe gheaţă din lume, trupa din Sankt Petersburg, a fost înfiinţat în 1967, combinând, pentru prima dată, baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unei opere. Superbele poveşti puse în scenă îmbină într-o manieră unică aranjamentul simfonic al muzicii cu coloritul costumelor şi măiestria balerinilor.

Astăzi, cei peste 80 de balerini-patinatori, majoritatea câstigători ai multor medalii internaţionale la patinaj artistic, pregătiţi de coregrafi renumiţi în arta baletului clasic rusesc, împreună cu recuzita lor de aproximativ 800 de costume, cuceresc fără exceptie orice audienţă întâlnită.

Bilete balet pe gheaţă „Frumoasa din pădurea adormită” la Cluj-Napoca

Biletele pentru cele două reprezentaţii ale spectacolului de balet pe gheaţă „Frumoasa din pădurea adormită”, de pe 17 ianuarie 2014 la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, se pot achiziţiona din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ:

Categoria Preţ
Categoria 0 296 lei cumpără bilete
Categoria I 268 lei cumpără bilete
Categoria II 248 lei cumpără bilete
Categoria III 229 lei cumpără bilete
Categoria IV 198 lei cumpără bilete
Categoria V 186 lei cumpără bilete
Categoria VI 169 lei cumpără bilete
Categoria VII 147 lei cumpără bilete

Copii până la 5 ani, însoţiţi de părinţi, intră gratuit fără a avea loc pe scaun.
Copii cu vârsta între 5 şi 10 ani, însoţiţi de părinţi, plătesc 1/2 din preţul biletului primind loc pe scaun.