Franz Ferdinand, Unkle, Zedd și Paul van Dyk se regăsesc în noul val de confirmări de la Electric Castle Festival 2017. Aceştia se alătură numelor deja anunţate, precum Deadmau5, Trentemøller, House of Pain, alt-J, Duke Dumont, Maceo Plex şi Slaves. Ediția cu numărul cinci a festivalului are loc între 12 şi 17 iulie 2017, la Castelul Bánffy din Bonţida, judeţul Cluj.

Organizatorii pregătesc pentru publicul festivalului nouă scene, din care două vor fi acoperite inclusiv în zona spectatorilor. La cea de-a cincea ediţie, suprafaţa festivalului creşte la peste 220.000 metri pătraţi, fiind estimată prezenţa a 130.000 de oameni în cele cinci zile de festival (ziua 0 şi patru zile pline de evenimente).

Franz Ferdinand este o trupă de indie, fondată în Glasgow, în 2002, cunoscută ca fiind una dintre cele mai populare formaţii de post-punk revival, cu numeroase Brit Awards şi nominalizări la premiile Grammy. Scoţienii au lansat patru albume în cei 15 ani de activitate, cel mai recent este „Right Thoughts, Right Words, Right Action” (2013). Franz Ferdinand revine după o pauză de trei ani, iar concertul de la Electric Castle este singurul concert confirmat în Europa de Est.

Stilul trip-hop este reprezentat de un nume important pe scena Electric Castle 2017: Unkle. Originari din Marea Britanie, trupa a fost înfiinţată de James Lavelle şi Tim Goldsworthy, în 1994, şi este unul dintre primele proiecte muzicale ce au combinat muzica electronică şi hip-hop. De-a lungul activităţii, Unkle a avut în componenţă nume importante din industria muzicală, cum ar fi DJ Shadow, dar şi colaborări cu artişti precum Nick Cave, Moby, Robert del Naja de la Massive Attack şi Keith Flint de la Prodigy.

Electric Castle 2017 marchează şi prima vizită a DJ-ului de origine germană Zedd. Anton Zaslavski, cunoscut în industria muzicală ca Zedd, s-a lansat în 2010 cu primul său release, „The Anthem”. A lucrat ca producătorul unor hituri ale lui Justin Bieber şi Lady Gaga, având lansate şi două albume. Pornind de la muzica electro, Zedd se inspiră din progressive house, dubstep şi muzică clasică şi este DJ-ul pe care îl regăseşti astăzi pe afişul marilor festivaluri din lume.

Artistul cu cel mai mare număr de kilometri parcurşi în carieră (suficienţi cât să acopere 6 drumuri Pământ – Lună), Paul van Dyk, se alătură line-up-ului Electric Castle 2017. Matthias Paul, pe numele său real, este DJ, producător şi muzician de origine germană, deţinătorul titlului de „Cel mai bun DJ din lume” în anii 2005 și 2006, fiind primul câştigător al unui premiu Grammy acordat pentru muzică electronică.

Alte nume noi confirmate sunt: Dub Pistols feat. Rodney (trupă devenită deja rezidentă la Electric Castle), Cedric Gervais, Youngr, Dimension, Mike Skinner (fostul membru The Streets, acum în postură de DJ), MistaJam (DJ-ul cu cele mai importante emisiuni de profil de la BBC) şi Counterfeit. Onuka (Ucraina) compun muzică electronică pe care o interpretează apoi la instrumente tradiţionale, Bohemian Betyars, trupa maghiară ce a reuşit să combine punk cu ska şi muzica populară. Din Italia, două nume pe care le regăsim mai degrabă în cluburile din Berlin şi Ibiza, Mind Against şi Francesca Lombardo.

Noile confirmări completează line-up-ul ce deja cuprinde peste 200 de artişti, printre care: Deadmau5, alt-J, Moderat, Nero, Noisia, Architects, Trentemøller, House of Pain, Duke Dumont, Maceo Plex şi Slaves.

Abonamente Electric Castle Festival 2017

Abonamentele pentru Electric Castle Festival 2017 sunt în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro. Abonamentele pentru cea de-a 5-a ediţie rămân în vânzare la preţul de 399 lei până în 23 martie 2017.

Categorie Preţ promo Preţ întreg
General Access Pass  399 lei + taxe 499 lei + taxe bilete
General Access Pass + camping 499 lei + taxe 599 lei + taxe bilete
Premium Pass - 899 lei + taxe bilete
Premium Pass + camping - 999 lei taxe bilete
The Black Ticket - 9999 lei bilete