Acest eveniment a avut loc in data de 17 Nov 2013.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

UPDATE 17.11.2013: Din păcate în această seară clujenii de la Lights Out! nu mai pot fi alături de noi. Mulţumim Pinholes că ne-au acceptat invitaţia on such short notice.

Au fost alese trupele finaliste pentru ediţia a patra a concursul byron – Rock Your High School. Şapte din cele 16 formaţii din toată ţara, alcătuite din liceeni cu vârsta între 14-19 ani, vor concerta pe 17 noiembrie 2013, în Club Fabrica din Bucucreşti.

Juriul, alcătuit din Dan Byron (byron), 6fingers (byron), Vali Răuca (Grimus), Şerban-Ionuţ Georgescu (White Walls), Bogdan Şerban (Radio Guerrilla) şi Horea Marc (festivalul Jazz In the Park Cluj-Napoca), a urmărit în acordarea punctajului trei coordonate: calitatea interpretării (tehnica instrumentală / vocală), coeziunea (lucrul în echipă) şi vibe-ul (energia transmisă).

La final, două trupe au avut egalitate de puncte, iar juriul a decis ca ambele să participe în finala live de la Fabrica, ducând la o finală de 7, spre deosebire de 6 trupe, aşa cum fusese iniţial anunţat. Cele şapte finaliste, în ordine alfabetică, sunt: AnySound (Oradea), Blue Strings (Oradea), Crossbone (Bucureşti), Fresh (Întorsura Buzăului), The Purple Dandies (Bucureşti), Timeline (Bucureşti) şi Youvenis (Întorsura Buzăului).

Trupele participante vor putea primi ore de studio pentru înregistrarea unui demo/EP şi invitaţia de a cânta în deschiderea concertului aniversar byron – 7 ani (locul I), telefoane mobile şi alte premii de la Indygen (locul II), o pereche de monitoare in-ear personalizate de la Ultimate Sound (cea mai bună prezenţă scenică), participarea la o sesiune GuerriLIVE Radio Session (premiu special Radio Guerrilla) şi invitaţia de a participa la ediţia 2014 a festivalului Jazz In the Park de la Cluj-Napoca (premiu special Jazz In the Park).

Finala byron – Rock Your High School va avea loc duminică, 17 noiembrie, în Club Fabrica din Bucureşti (str. 11 Iunie, nr. 50) începând cu ora 17:30. În plus, la sfârşitul serii clujenii de la Lights Out!, câştigătorii premiului de popularitate la ediţia din 2010 vor susţine un concert.

Intrarea va fi liberă până la ora 21:00. După această oră, intrarea va fi 15 lei.