Acest eveniment a avut loc in data de 16 Sep 2012.
Vezi alte evenimente cu , , , .
Vezi alte evenimente la din .

În perioada 14-16 septembrie 2012, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, va avea loc cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Plai. Primele nume confirmate în line-up-ul festivalului din acest an sunt Patrice & The Supowers , Aziza Mustafa Zadeh, Fatoumata Diawara şi Subcarpaţi.

Realizat 100% de voluntari, Plai aduce din toate colţurile lumii cei mai importanţi artişti de world music şi oferă, alături de cele peste 45 de ambasade, centre culturale şi ONG-uri, de meşteşugari şi artişti plastici, trei zile cu sute de activităţi.

Patrice, artistul care a câştigat milioane de fani în toată lumea cu un sound personal şi texte pline de profunzime, va concerta în prima seară a Festivalului Plai din Timişoara, fiind headliner-ul zilei de vineri, 14 septembrie.

Patrice este un artist care nu poate fi catalogat sub un singur stil sau gen muzical. Influenţat de muzica reggae, funk, soul, rock şi folk englezesc, piesele sale se remarcă printr-o fuziune de stiluri şi diversitate primită cu entuziasm de public. La vârsta de 12 ani începe să scrie versuri şi să compună piese, principalele surse de inspiraţie fiind Jimmy Hendrix şi Bob Marley, de atunci a lansat 6 albume de studio şi a cucerit milioane de fanii în toată lumea.

Anul acesta Plai îi va avea ca rezidenţi pe membrii trupei Subcarpaţi. Aceştia îi vor încânta pe cei prezenţi cu câte un concert în fiecare zi de festival, stilul lor unic ce combină folclorul cu dubstep-ul, triphop-ul sau hip hop-ul.

De 6 ani încoace, mijlocul lui septembrie aduce trei zile dedicate muzicii, artei şi multiculturalităţii. Fie că vorbim de muzică din toate colţurile lumii, de căi diferite de exprimare sau pur şi simplu de diversitate etnică, Plai înseamnă varietate. Considerat cel mai mare festival de „world music” din Europa, Plai a fost câştigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 şi al premiului I al Galei Societăţii Civile 2009 la secţiunea Artă şi Cultură.

Bilete Festivalul Plai 2012

Biletele şi abonamentele pentru Festivalul Plai 2012 sunt disponibile la următoarele categorii de preţuri:

Bilete pentru prima zi
35 lei – în avans
45 lei – la intrare

Cumpara bilet

Abonamente*
70 lei – în avans
90 lei – la intrare

Cumpara bilet

*În preţul abonamentelor este inclusă şi camparea, însă aceasta este limitată la 100 de corturi.

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Festivalul Plai 2012 este organizat de Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Consiliul Judeţean Timiş.