Acest eveniment a avut loc.
Vezi alte evenimente cu .

Festivalul George Enescu

Timp de 28 de zile, intre 30 august si 26 septembrie, Bucurestiul va putea fi numit si capitala muzicii simfonice pentru ca aici de va desfasura Editia a XIX-a a Festivalului International George Enescu, in care vor fi programate peste 125 de concerte si alte evenimente muzicale colaterale.

Evenimentul se anunta unul de mare anvergura, nume importante fiind deja anuntate: Jordi Savall, Fabio Biondi, Viktoria Mullova, Murray Perahia, Maxim Vengerov, Gigi Caciuleanu, compania Béjart Ballet.

Bilete pentru Ateneul Roman – By Midnight
Bilete pentru Ateneul Roman – Concerte Camerale
Bilete pentru Opera Nationala Bucuresti
Bilete pentru Sala Mica a Palatului
Bilete pentru Sala Palatului

Vor fi prezente: 9 orchestre simfonice din strainatate, 8 orchestre simfonice si camerale din Romania, doua colective de opera , 5 ansambluri instrumentale, 8 formatii corale care vor interpreta  35 de lucrari din creatia enesciana, 145 de opusuri din repertoriul universal si 95 de lucrari contemporane romanesti.

Programul Festivalului include concerte simfonice si camerale, recitaluri, spectacole de opera si balet, atat in salile principale ale Bucurestiului, cat si in alte orase din tara.

Concursul International „George Enescu” va include sectiunile pian, vioara si compozitie. Juriul concursului este format din muzicieni eminenti din Romania si din strainătate. Gala de premiere va fi urmata de cateva zile de concerte sustinute in Bucuresti si in alte orase precum Sibiu, Brasşov, Iasi, Timisoara şi Cluj.