Organizatorii festivalului UNTOLD de la Cluj-Napoca au început discuţii cu autorităţile de la Constanţa pentru a dezvolta împreună un nou festival, pe litoralul românesc. Reprezentanţii UNTOLD, Bogdan Buta (Director General UNTOLD) şi Adrian Chereji (Director Marketing şi Comunicare UNTOLD) au avut o întâlnire cu primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

Municipalitatea constănţeană a urmărit cu mare interes evoluţia festivalului UNTOLD. Impactul financiar adus comunităţii din Cluj-Napoca dar şi beneficiile de imagine sunt incomensurabile. Astfel, Primăria Constanţa îşi doreşte un eveniment unic, la standardele cu care UNTOLD s-a impus deja.

Reprezentanţii UNTOLD şi primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

După succesul de la Cluj-Napoca, echipa UNTOLD îşi doreşte să dezvolte noi concepte de evenimente în România, iar primul dintre acestea are şansa să fie pus în practică în Constanţa. La fel ca și în cazul festivalului organizat în Cluj-Napoca, care prin campaniile sale a pus în valoare Transilvania, echipa UNTOLD recunoaște potențialul turistic a litoralului românesc şi își doreste ca un nou proiect dezvoltat în această zonă, să aducă un plus de imagine litoralului românesc, deschizând și mai mult apetitul străinilor pentru Marea Neagră.

„Dorim să dezvoltăm un festival, cu o poveste şi o identitate nouă, care să se muleze pe potenţialul şi specificul zonei. Subliniem faptul că vrem să dezvoltăm un nou concept, aici pe litoral. Vom trata cu acelaşi profesionalism ca şi până acum şi evenimentul pe care ni-l dorim aici. Vrem să gândim acest festival să devină unic în Europa şi pentru asta vom aloca toate resursele necesare. La prima ediţie a festivalului UNTOLD, în 2015, valoarea bugetului s-a ridicat la 5 milioane de euro, iar când lucrurile se vor concretiza aici, prima ediţie a noului festival de pe litoralul românesc va beneficia de aceeaşi seriozitate, inclusiv financiară. Dacă UNTOLD a devenit încă de la prima ediţie cel mai mare festival din România, prin dezvoltarea celui de-al doilea proiect major, ne propunem să ne consolidăm primele două poziţii în topul celor mai mari şi a celor mai dorite evenimente muzicale din ţară” a declarat Bogdan Buta, director general UNTOLD.

„Constanţa merită să găzduiască cel mai important festival desfăşurat în aer liber, la malul mării. Putem să ne lăudăm cu o infrastructură unicat în Europa, iar prezenţa celor de la UNTOLD lângă mine este o dovadă că ne dorim să lucrăm cu cei mai buni. Economia oraşului va avea extrem de mult de câştigat, iar Constanţa va deveni un punct important pe harta festivalurilor din Europa. Un astfel de eveniment major va atrage mii de turişti străini şi români. Asta se traduce prin promovare internaţională nu doar pentru oraşul Constanţa şi staţiunea Mamaia, ci pentru tot litoralul şi Delta Dunării” a declarat Decebal Făgădău, primar al municipiului Constanţa.

Rezultatul acestor întâlniri se va concretiza prin semnarea unui protocol între cele două părţi, urmând ca în perioada următoare să aibă loc noi întâlniri cu toate autorităţile locale, pentru a se căuta cele mai bune variante şi soluţii pentru implementarea acestui proiect.

Citeşte despre: ,