După 16 ani de concerte pe marile scene ale lumii, dar şi după un turneu în mai multe oraşe din ţară în primăvara a acestui an, Fanfare Ciocărlia revine cu turneul naţional „The return of the brass legends”, în perioada 21-27 octombrie 2013. La Bucureşti, legendara fanfară a susţinut un concert în prima seară de Balkanik! Festival 2013, pe 13 septembrie.

Componenţii Fanfarei Ciocărlia sunt 12 lăutari din satul Zece Prăjini din Iaşi şi formează cea mai rapidă fanfară din lume. Cu opt albume lansate şi peste 1.200 de concerte susţinute în cei 16 ani de carieră, Fanfare Ciocărlia este considerată un bun exemplu de succes – „Un sunet extrem de puternic”, era caracterizată într-un articol al publicaţiei The Times of London maniera interpretativă a formaţiei de lăutari.

Cu interpretări inedite ale unor piese celebre, cum ar fi tema muzicală a seriei James Bond sau „Caravana” lui Duke Ellington, Fanfare Ciocărlia a primit aprecieri atât din partea unor personalităţi ca Preşedintele Comisiei Europene sau familia regală a Norvegiei, cât şi din partea publicului larg prezent la concertele lor.

Pe 11 decembrie 2012, Fanfare Ciocărlia a fost invitată să cânte la Oslo Spektrum în onoarea câştigătorului premiului Nobel pentru Pace, alături de Jennifer Hudson, Seal sau Ne-yo. Evenimentul a fost deschis printr-un recital susţinut de de Kylie Minogue şi prezentat de Sarah Jessica Parker şi Gerard Butler.

Turneu Fanfare Ciocărlia – „The return of the brass legends”

Data Oraş Locaţie
21 octombrie 2013 Piteşti Casa de Cultură a Sindicatelor
22 octombrie 2013 Râmnicu Vâlcea Casa de Cultură a Sindicatelor
23 octombrie 2013 Timişoara Filarmonica
24 octombrie 2013 Cluj Napoca Casa de Cultură a Studenţilor
25 octombrie 2013 Iaşi Casa de Cultură a Studenţilor
26 octombrie 2013 Bacău Sala „Radu Beligan"
27 octombrie 2013 Constanţa Casa de Cultură a Sindicatelor

Biletele se vor pune în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro şi www.vreaubilet.ro, dar şi la casele de bilete ale sălilor de spectacol. În măsura locurilor disponibile se vor putea achiziţiona bilete şi de la intrare, în seara concertului. Informaţii referitoare la rezervări şi preţul biletelor vor fi disponibile la fiecare locaţie în parte.