Laurent Garnier, Brodinski, Azari & III şi When Saints Go Machine sunt noile nume de pe afişul EXIT Festival 2012, unul dintre cel mai important festival din Europa de Est, pus în scenă între 12 şi 15 iulie 2012, anunţă Nights.ro.

Când show-ul poartă accent de Paris

Festivalul din Novi Sad îl pune la platane pe Laurent Garnier, alături de Benjamin Rippert (keyboard) şi „Stephane Scan X” Dri (machines), care vor prezenta proiectul LBS. Proiectul LBS, înţeles ca „Laurent + Ben + Scan X”, „Live Booth Sessions” sau „Loud Bass & Samples”, este orientat mai mult către sound-ul de club şi combinând versatilitatea şi flexibilitatea unui DJ set cu sunete experimentale specifice unui live-act. Aşa că seara de 15 iulie va transforma EXIT Dance Arena într-un club în aer liber.

Laurent Garnier, un pionier al muzicii electronice din Franţa, a intrat în câmpul muncii ca frizer. Însă, pentru că îi plăceau cluburile şi viaţa de noapte, Laurent şi-a dat seama pe la 16 ani că se pricepe să facă lumea să danseze pe muzica mixată de el. Mixa trance, goa, ambient, house, garage, jungle, neuitând însă muzica disco de la care a pornit şi la care a avut o revenire la începutul anilor ’90, ceea ce îl facea unic pe scena europeană. Laurent a fost premiat în Marea Britanie pentru cel mai bun DJ şi cel mai bun producător, iar când a împlinit vârsta de 32 ani, a lăsat pasiunea să vorbească despre el, mixând timp de 12 ore fără oprire în clubul Rex din Paris.

Brodinski vine să combine techno cu house pe Dance Arena ca să vibreze fanii în seara din 12 iulie. DJ-ul francez şi-a făcut rapid numele cunoscut pe scena electro-house, datorită producţiior realizate pentru Mental Groove şi pentru label-ul lui Tiga, Turbo, dar şi pentru numeroasele gig-uri susţinute în câteva dintre cele mai mari cluburi din lume. A ajuns la urechile celorlalţi cu primul său single, „Bad Runner”, în octombrie 2007, iar anul trecut şi-a lansat propriul label, denumit Bromance.

Puterea muzicii, între două scene

Tot pe Dance Arena urcă şi Azari & III, de unde se vor auzi în seara de 15 iulie cele mai apreciate producţii proprii, „Hungry for the Power” şi „Reckless (With Your Love)”. Deşi şi-a făcut loc în muzica electronică în august 2011, trupa a primit numeroase reacţii pozitive de la public şi de la critici de specialitate.

Muzica daneză face o plimbare până la malul Dunării pentru că trupa When Saints Go Machine va apărea pe Elektrana Stage la EXIT Festival. A atras atenţia criticilor muzicali abia în 2012, odată cu lansarea EP-ului de debut, „Fail Forever”, şi apoi a albumului „Konkylie”,  lansat de casa de discuri scandinavă !K7. Numele trupei ascunde patru artişti din Copenhaga şi un mix complicat de influenţe dance, post-punk, experimental electronică, dar şi nuanţe de pop scandinav.

EXIT Festival aşteaptă şi în acest an 200.000 de persoane care să trăiască muzica la malul Dunării. Evenimentul din Fortareaţa Petrovaradin are pe listă până în prezent nume importante ca New Order, Guns N’ Roses, Gossip, Wolfmother, Buraka Som Sistema, Cadenza Records cu Luciano, Reboot, Kenny Larkin, Robert Dietz şi Maayan Nidam, Richie Hawtin, Miss Kitin, Maceo Plex şi Art Department.

Bilete EXIT Festival 2012

Biletele pentru EXIT Festival 2012 sunt disponibile pe www.myticket.ro, în magazinele Diverta, librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica şi la Sala Palatului, la următoarele preţuri:

260 lei – bilet întreg începând cu 16 februarie 2012
110 lei – taxă camping
506 lei – bilet premium (bilet acces + transport + taxă camping)