Festivalul EUROPAfest începe pe data de 8 mai 2014 şi se va încheia în data de 24 mai, cele două locaţii ale evenimentului fiind Bucureşti şi Sibiu. 17 zile în care vor fi aşteptaţi peste 300 de invitaţi din peste 45 de ţări şi 4 continente.

Festivalul va da startul maratonului de evenimente marca EUROPAfest pe 8 mai cu Opening Concert – Ziua Europei şi se va încheia pe data de 24 mai cu Gala EUROPAfest, în care evoluează cei mai buni artişti. Cele două concerte se desfăşoară laTeatrul Odeon, din Bucureşti.

Sub sloganul „It’s all about live quality music!”, festivalul reuneşte 4 genuri muzicale: jazz, blues, pop şi muzică clasică. Fideli muzicii adevărate, organizatorii pun accentul pe calitate şi mai puţin pe comercial, lăsând ca sunetele de flaut, contrabas, chitară, vioară sau prezenţa artiştilor să fie cele care captivează audienţa. Oferta e bogată: seri de concerte care se îmbină într-un mod armonios cu jam sessions, caffe festival, workshop-uri şi master-classes.

Sărbătorind 21 de ani de EUROPAfest, directorul festivalului, domnul Luigi Gageos declară: „Am creat EUROPAfest cu pasiune şi credinţă că putem reuşi. Încă de acum 21 de ani am realizat performanţă. Am gândit tot ceea ce am făcut ca şi cum ne-am fi aflat pe oricare dintre marile scene ale lumii. Chiar dacă a fost greu, într-o societate în continuă schimbare, era singurul lucru pe care îl puteam face. Rezultatele n-au întârziat să apară, EUROPAfest devenind unul dintre cele mai apreciate festivaluri, atât în ţară, cât şi pe plan european. Un lucru este cert, EUROPAfest a creat o imagine pozitivă României.

Agenda EUROPAfest 2014

8 mai – Concertul de deschidere – Ziua Europei
8 – 17 mai – Concerte de muzică Jazz, Blues, Pop susţinute de trupe consacrate din mai multe ţări europene.
8 – 23 mai – Caffe Festival & Jam Sessions – concerte în cluburi şi cafenele
17 – 24 mai – Concursul de jazz – Bucharest International Jazz Competition – trupe şi vocalişti vor aduce opt zile de muzică intensă, 100% jazz, pe scena teatrului Excelsior.
17 – 24 mai – Concursul de flaut – Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti”
19 – 23 mai – Workshop-uri – ateliere de jazz, flaut, dar şi workshopul „Repetiţie generală”, condus de apreciata Margareta Pâslaru.
24 mai – Gala EUROPAfest – decernarea Diplomei de excelenţă pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.

Citeşte despre: , , , , , ,