Pentru al doilea an consecutiv, Electric Castle a lansat provocarea de a călători cu bicicleta până la castelul Banffy. Nu, nu este vorba de cei 30 de kilometri care leagă Bonţida de Cluj-Napoca, ci de cei 30 de eco-ambasadori care în data de 11 iulie 2016 au părăsit oraşe precum Londra, Amsterdam, Copenhaga, Chişinău şi Bucureşti. Aceştia vor pedala peste 250 de kilometri pentru a ajunge la castel cu bicicleta.

O parte a bicicliştilor din ţară şi din străinătate se vor întâlni miercuri, 13 iulie 2016, la Băile Felix şi vor porni împreună spre Cluj-Napoca, conduşi de Lucian Mândruţă, care promovează de mulţi ani ciclismul.

Pe 14 iulie 2016, toţi cei 30 de eco-ambasadori vor porni împreună spre Bonţida de la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, la ora 10:00, invitaţia fiind lansată oricărei persoane aflate în oraş care îşi doreşte să ajungă la castel ca un adevărat eco-cavaler.

Pe bicicletă până la Electric Castle
Pe bicicletă până la Electric Castle

ECO Challenge este un program amplu de promovare a ecologismului în râdul zecilor de mii de participanţi. Cei 30 care au ales să călătorească cu bicicleta la castel, sunt doar o parte a acestui program, şi vor beneficia din partea organizatorilor de intrare gratuită la festival.

Echipa Electric Castle a pregătit pentru festivalieri mai multe activităţi ecologice în cadrul festivalului, precum jocuri interactive pe tematică de mediu, întreceri pe instalaţia de biciclete, încărcarea telefoanelor mobile cu energie produsă prin pedalare şi proiecţii zilnice de documetare cu tematică ecologică.

Electric Castle va avea loc la castelul Banffy din Bonţida în perioada 14-17 iulie 2016. Anul acesta festivalul aduce în România artişti precum: Skrillex, Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Bastille, Paul Kalkbrenner, Elliphant, RUSKO, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, Babylon Circus, Dirtyphonics şi alţi zeci de artişti care vor evolua pe cele 8 scene din festival.

Biletele şi abonamentele la festival pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro.

Articol de Andreea Pîrghie