Die Antwoord este ultimul cap de afiş anunţat pentru ediţia din acest an a Electric Castel Festival de la Castelul Banffy din Bonţinda, judeţul Cluj. În line-up-ul festivalului, ce se va desfăşura între 19 şi 22 iunie 2014, au mai fost adăugate şi alte nume, printre acestea: Sasha şi Gramatik.

Premiere şi reveniri mult aşteptate în România

Die Antwoord ajunge în România pentru prima dată în turneul de promovare al celui mai nou album, „Donker Mag”, care va fi lansat cu puţin timp înaintea festivalului. Trupa ce a luat fiinţă în Cape Town, Africa de Sud, în 2008 are un stil muzical ce este caracterizat ca fiind rave-rap. Show-ul lor de la Electric Castle se anunţă a fi non-conformist şi extravagant.

Sasha revine în faţa fanilor de la noi, de data aceasta din postura de headliner al al scenei Dance Garden. Cu o carieră ce a debutat la finalul anilor ’80, Sasha este un artist a cărui muzică şi-a lăsat o puternic amprenta în house-ul mondial. Cu un sound bine definit şi remixuri pentru Madonna, The Chemical Brothers sau Hot Chip, Sasha este un DJ ale cărui show-uri nu pot trece neobservate.

Gramatik este „un one-man show de care publicul nu se satură niciodată”, anunţă organizatorii festivalului. Artistul din Slovenia are un stil muzical ce combină elemente de funk, soul, blues sau jazz, într-un sound original pe care l-a dezvoltat în cei mai bine de 15 ani de când s-a aventurat în producţie muzicală.

Electric Castel „line-up proaspăt și diferit”

Teodor Negrea, directorul festivalului a declarat despre headliner-ii din acest an: „ne-am dorit să avem un line-up proaspăt şi diferit, de aceea am ales artiştii care să se înscrie cel mai bine în această categorie. Ne-am orientat fie spre muzicienii care nu au mai fost în România, deşi foarte aşteptaţi de public, fie spre numele care au scos un album nou. E cazul headlinerilor Die Antwoord şi Rusko, care vor concerta în premieră la noi, în timp ce Thievery Corporation şi Bonobo revin în faţa fanilor, de această dată, cu albume lansate recent„.

Line-up-ul celei de-a doua ediţii a festivalului a mai fost îmbogăţit cu artişti ca: Maribou State, Pedestrian, Aria Urbană, Brazda lui Novac, Herne, Village, Clap! Clap!, Ada Kaleh, Indie Jules, Shadowbox, Tesco Disco, Riddim Colony Soundsystem, OK Corral, Temple Invisible, StereoTrombone, Newgotti, Just D’Light, Thejointventures, Serious Dub, Planul, Calin, Dublic, Adam Dolph, Miss Cheeky, Krueger şi Horace Dan D.

În plus, Vlad Dobrescu (DJ set), Burex, George Allen, Dubgrade, Fishman & Barabas, Forma, Frantic, Jumbo, Junker, Plus [+], Rigodon, Smoothnoise, Sunkissed, Ugly Astronaut, Vlad Bretan, We Are Creepz, Alt Om, Barna vor mixa în The Stables, în cadrul „Silent Dance by night” şi „Silent Cinema by day”.

Pe aceeaşi scenă vor urca şi: Grid, Amon, Beast, Bia, Brusten, Bully, Chionghee, Funkydrop, Meeloox, Inflex, K-Beat, MC Kent Archie, MC Tina, MZR, Ruffie, Secuem, Tremour.

Aceştia se alătură unui program ce îi mai cuprinde pe: DJ Fresh, DJ Rusko, Akua Naru, Chris Liebing, DJ EZ, Kraak & Smaak, Delta Heavy, Şuie Paparude, Gramophonedzie, King Shiloh, Slow Magic, CTC, Subcarpaţi, Adam Freeland, The Correspondents şi mulţi alţii.

Bilete la Electric Castle Festival 2014

Abonamentele pentru Electric Castle Festival 2014 pot fi achiziţionate de pe www.eventim.ro, din reţeaua Eventim, de la partenerii oficiali ai festivalului, dar şi cu ajutorul aplicaţiei mobile Electric Castle (disponibilă atât pe Android, cât şi pe iOS).

Tipuri de abonamente Early Bird Presale Preţ normal
Perioada promoţie > 15.04 > 18.06 19.06
Abonament 19-22 iunie 172.8 lei 205.2 lei 270 lei cumpără
Abonament + Camping 205.2 lei 237.6 lei 302.4 lei cumpără
Camping 32.40 lei - - cumpără