Una dintre cele mai cunoscute şi cu siguranţă cea mai extravagantă vedetă pop din zilele noastre este Lady Gaga. Vedeta a reuşit să se remarce nu doar datorită naturii neconvenţionale a melodiilor sale, ci şi datorită abilităţilor actoriceşti, deţinând un Glob de Aur pentru rolul său din cadrul serialului American Horror Story: Hotel.

Cu toate că mulţi dintre fanii săi au apreciat-o în prima fază ascultând melodiile ei la radio, prezenţa sa scenică din cadrul concertelor live este una de neuitat. Însă cel mai remarcabil aspect al carierei cântăreţei este reprezentat de către imaginea sa ieşită din comun, o imagine ce a trecut prin nenumărate schimbări de-a lungul timpului.

Un început de carieră foarte modest

În ciuda faptului că vedeta a fost dintotdeauna pasionată de elemente din sfera neconvenţională, evoluţia sa până în prezent a fost una surprinzătoare, începând încă din perioada adolescenţei. Primele sale spectacole pe scenă pot fi considerate ca fiind cele din serile de open mic, organizate în diferite localuri mici, în faţa unui public alcătuit din câteva persoane. Chiar dacă primele sale show-uri nu au fost un mare succes, artista a mers mai departe bazându-se pe creativitatea şi afinitatea sa pentru a produce muzică.

Ulterior au urmat câteva încercări de a-şi promova cariera de cântăreaţă, asociindu-se cu casa de discuri Def Jam în anul 2006. Însă această colaborare nu a fost una de succes şi Gaga a fost nevoită să caute o nouă modalitate de a se remarca în lumea muzicii. Cu această ocazie artista a început să îşi exploreze latura creativă prin participarea la diferite show-uri din genul „neo burlesque„.

În cadrul acestor show-uri a avut șansa să o cunoască pe Lady Starlight, o artistă avant-garde alături de care a realizat un spectacol în anul 2007, la marele festival de muzică Lollapalooza. Fiind inspirată de colega sa, Lady Gaga a început să adopte o imagine din ce în ce mai extravagantă iar muzica ce acompania show-ul celor două era un mix dintre stilurile electronic dance, pop şi glam rock.

Primul album – un impact incredibil

Cu ocazia înregistrării primului său album intitulat „The Fame” din anul 2008 a fost lansat şi unul dintre cele mai populare hituri ale artistei, „Poker Face”. Acesta a avut un succes incredibil, ocupând poziţia numărul 1 în topurile din Australia, Statele Unite, Marea Britanie şi Canada. Datorită unui mix alcătuit din ţinute extravagante, un make-up unic şi versuri controversate, acest hit internaţional va avea întotdeauna un loc în istorie drept una dintre cele mai faimoase melodii bazate pe tema cazinourilor şi a vieţii de noapte luxuriante.

Unul dintre numeroasele look-uri impresionante adoptate de artistă

Mai mult decât atât, în cadrul primului său turneu, „The Fame Ball Tour”, Gaga a continuat să scrie şi să înregistreze cântece pentru următorul album – „The Fame Monster”. Printre acestea se numără şi hiturile „Bad Romance”, „Alejandro” şi colaborarea sa cu Beyoncé – „Telephone”. Cu ocazia lansării albumului în anul 2009, succesul incredibil de care a avut parte i-a permis să pornească într-un al doilea turneu mondial, de data aceasta intitulat „The Monster Ball Tour”. Turneul său a început în toamna anului 2009 şi a ţinut până în primăvara lui 2011, la finalul acestuia devenind cunoscută în întreaga lume datorită încasărilor de peste 227 de milioane de dolari, un record absolut pentru o artistă debutantă.

Un show de neuitat pentru fanii din România

Ulterior, cu ocazia lansării albumului „Born This Way” fanii din România au avut bucuria de a o vedea pe Lady Gaga în concert la Bucureşti, în cadrul turneului „Born This Way Ball”. La evenimentul din luna august a anului 2012 peste 35 de mii de spectatori au participat la spectacolul inedit susţinut de artistă în Piaţa Constituţiei. Fanii înrăiţi au avut ocazia să o vadă live şi pe cea care a influenţat evoluţia lui Gaga într-o direcţie excentrică, Lady Starlight urcând de asemenea pe scena din centrul capitalei. În cadrul spectacolului de peste două ore, controversata Lady Gaga a schimbat peste două zeci de ţinute diferite şi a oferit publicului o experienţă de neuitat interpretând într-un mod impecabil faimoasele sale hit-uri.

Hit după hit

Având un debut atât de puternic, faptul că următoarele sale albume au înregistrat un mare succes nu a venit ca o surpriză pentru nimeni. Astfel artista a continuat să doboare recorduri şi să ofere spectacole unice cu prilejul lansării albumelor „Artpop” (2013), „Cheek to Cheek” (2014) şi „Joanne” (2016).

In acest an Lady Gaga a afirmat în cadrul unor interviuri că lucrează la un al şaptelea album, pe lângă numeroasele colaborări cu alţi artişti, actori, regizori sau designeri vestimentari. Cunoscând deja stilul unic al vedetei, putem spune fără nici o grijă că noul album va fi cel puţin la nivelul celor precedente, dacă nu chiar mai bun decât acestea.

Citeşte despre: , ,