Corul Naţional de Camera Madrigal va susţine un turneu naţional cu temă pascală de excepţie, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate şi va începe pe data de 21 aprilie 2013, în Bucureşti, terminându-se pe 29 aprilie, în Iaşi.

Corul Naţional de Cameră „Madrigal”, simbol al măiestriei interpretative corale româneşti a luat naştere în 1963, la iniţiativa dirijorului Marin Constantin – profesor titular la Conservatorul din Bucureşti. Munca tenace, dragostea de bine şi frumos, seriozitatea şi pasiunea de care au dat dovadă au dus la introducerea imediată în circuitul elitei româneşti a muzicii, participând încă din 1964 la Festivalul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti.

Madrigalul a constituit pentru compozitorii-profesori de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, consacraţi sau mai tineri, ca şi pentru studenţii secţiei de compoziţie, nu numai un interpret unic, ci şi original laborator de creaţie în cadrul căruia înflorea triada: compozitor-dirijor-madrigalişti.

Turneu naţional la 50 de ani de activitate

Evenimentele din cadrul turneului vor însemna o celebrare prin muzică a valorilor care întruchipează de jumatate de veac esenţa altruistă şi spiritul inovator ce a propulsat Madrigalul pe cele mai înalte culmi ale performanţei corale.

Concertele desfăşurate sub bagheta dirijorului Voicu Popescu vor cuprinde lucrări cu un profund conţinut spiritual din repertoriul bizantin, clasic şi contemporan românesc.

Program turneu aniversar Corul Madrigal

Data Oraş Locaţie
21.04.2013 Bucureşti Ateneul Român
23.04.2013 Piatra Neamţ Casa de Cultură a Sindicatelor
24.04.2013 Bacău Sala Ateneu
25.04.2013 Suceava Casa de Cultură a Sindicatelor ANULAT
27.04.2013 Focşani Sala Teatrului Pastia
28.04.2013 Bârlad Sala Teatrului V. I. Popa
29.04.2013 Iaşi Sala Operei Naționale

Biletele pentru concertele din ţara se gasesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol din fiecare oraş. Pentru concertul de la Bucureşti biletele sunt disponibile în reţeaua Biletoo şi online pe www.biletoo.ro la 150 lei.