La nivel mondial, muzica rock este unul dintre cele mai apreciate genuri. Evenimentele de acest tip sunt la mare căutare în rândul oamenilor de pretutindeni. Fie că este vorba despre un concert live pe o terasă sau o reprezentație din partea trupei tale favorite, serile cu muzică rock adună mulți doritori. Dacă fiecare acord de chitară îți face inima să tresară probabil că în agenda ta ai notate câteva concerte rock la care urmează să participi. Dacă încă nu te-ai hotărât, în rândurile următoare găsești câteva sugestii cu genuri care variază de la rock clasic la pop-rock, indie și heavy metal.

Concert indie – Toulouse Lautrec

Având un repertoriu bogat cu piese în română, engleză și franceză, trupa Toulouse Lautrec a avut parte de succes în repetate rânduri. O mare parte dintre piesele lor au ajuns în topuri și fac deliciul publicului. Melodii ca „Domino”, „Yesman” sau „Te spun” s-au auzit și la festivaluri precum B’estfest, Untold, Shine sau Fete de la Musique.

Deși în trecut au concertat în mașini, în săli de operă, într-o ambulanță sau chiar pe un vapor, pe data de 9 septembrie trupa va concerta live la club Expirat din București. Pentru a marca cei zece ani de activitate, aceștia au lansat un album intitulat „X”, cel de-al patrulea album de până acum, fiind lansat în 2019.

Festivalul Alternosfera

După cum era de așteptat, există multe evenimente rock care vor avea loc lunile următoare. Astfel, trebuie să le planifici corespunzător, pentru a nu rata trupa ta preferată. Alternosfera, evenimentul care va avea loc pe data de 11 septembrie la Arenele Romane te va face să te simți ca în al 9-lea cer. Efectele speciale, sunetul de înaltă calitate, luminile și proiecțiile dedicate formează o experiență pe care sigur tu și prietenii tăi nu o veți uita prea curând.

Din moment ce îți place muzica rock, există diferite moduri de a reproduce senzația unui concert de acest tip. Jocul special slotul Ozzy Osbourne te face să te simți ca un adevărat rockstar în devenire în timp ce ideea de slot clasic îți oferă adrenalină pentru câteva ore bune.

Hard Rock Cafe

Concert byron la Hard Rock Cafe

Pe data de 24 septembrie trupa byron va susține un concert de excepție la Hard Rock Cafe din București. Piese precum „Cu capul în nori”, „Masă pentru doi”, „Consumatori de vise” sau „Melancolic” vor răsuna toată noaptea.

Povestea acestei trupe a început în anul 2006, atunci când au susținut un concert sold-out. De atunci, byron au trecut prin ascensiuni și coborâri în topurile de profil, dar calitatea muzicii a rămas aceeași. Au lansat șase albume, au cântat la cele mai mari festivaluri, dar și pentru o mână de oameni. Poate cea mai mare provocare a fost videoclipul filmat în Salina Turda, la o adâncime de 100 de metri. Mai mult, au compus piese pentru coloana sonoră a unui serial de pe HBO România. Cu alte cuvinte, ne putem aștepta la un concert pe cinste.

Deathstars vin în Cluj

Dacă muzica rock îți curge prin sânge, a venit timpul pentru o experiență la următorul nivel. Grupul suedez va susține un concert pe data de 3 octombrie în Form Space din Cluj-Napoca.

Deathstars vin tocmai din Suedia și abordează un gen muzical cu influențe gotice puternice. Având în vedere evoluția constată pe care au avut-o, de-a lungul vremii au reușit să-și formeze un stil unic pe care l-au tot perfecționat. Drept urmare, presa de specialitate i-a comparat în repetate rânduri cu artiști precum Marilyn Manson sau Rammstein. Poate că turneul pe care l-au susținut împreună cu Rammstein și-a pus amprenta asupra lor. Cert este că un astfel de concert îți provoacă adrenalină și îți umple inima de bucurie.

Iată câteva evenimente rock care vor avea loc în perioada următoare. Având în vedere că toamna este bogată și în ceea ce privește concertele rock, ar fi bine să îți organizezi agenda pentru a nu rata performanța trupei tale preferate.

Citeşte despre: