Acest eveniment a avut loc in data de 2 Dec 2017.
Vezi alte evenimente cu , , .
Vezi alte evenimente la din .

În perioada 3 noiembrie – 2 decembrie 2017, se vor difuza patru concerte ale unor trupe de legendă, în cadrul proiectului „Rock Classics”, la Happy Cinema din Bucureşti. Spectacolele The Rolling Stones, KISS, The Doors şi Queen vor putea fi urmărite pe rând pe 3, 17 şi 24 noiembrie şi pe 2 decembrie 2017, de la ora 20:00.

Considerate piese de colecție de către fanii muzicii rock, show-urile prezentate la cea mai bună calitatea audiovizuală surprind apogeul celor patru trupe de renume: The Rolling Stones, KISS, The Doors şi Queen. Documentarele sunt însoțite de materiale de arhivă prezentate în exclusivitate.

Program Rock Classics la Happy Cinema din Bucureşti

3 noiembrie 2017 – Ladies and Gentlemen: The Rolling Stones ’74
17 noiembrie 2017 – KISS Rocks Vegas
24 noiembrie 2017 – The Doors – Live At The Hollywood Bowl ’68
2 decembrie 2017 – Queen – Hungarian Rhapsody: Live In Budapest 1986

Legendarul film-concert marca The Rolling Stones, filmat timp de patru seri în Texas, în timpul turneului „Exile on Main Street” din 1972, a avut parte de o lansare într-un număr limitat de cinematografe în 1974. Acum, restaurat şi remasterizat, „Ladies and Gentlemen” rulează din nou la cinema, fiind unul din cele mai bune show-uri Rolling Stones care au fost vreodată filmate, conţinând reprezentaţii strălucite ale unor piese clasice de la finalul anilor ’60 şi începutul anilor ’70. Materialul include o filmare de la o repetiţie pentru turneul din Elveţia şi interviuri cu Mick Jagger din 1972, dar şi din 2010.

Cu ocazia aniversării a 40 de ani, formaţia inclusă în Rock and Roll Hall of Fame a zguduit Las Vegas-ul în timpul concertelor de la The Joint, Hard Rock Hotel & Casino, în noiembrie 2014. Pe o scenă cu decoruri impresionante, inspirate din Sin City, KISS interpretează piese clasice din impresionanta discografie ce însumează un total de peste 40 de albume. Cu efecte pirotehnice spectaculoase, filmul prezintă o experienţă rock electrizantă ce a adus formaţiei, peste 100 de milioane de dolari în vânzări la nivel global. „KaBOOM! Suntem mândri de show-ul pe care l-am făcut şi ştim că orice spectator va fi dat pe spate”, a declarat Gene Simmons, basistul trupei.

Considerat un concert istoric şi cel mai reuşit concert Doors înregistrat video, The Doors Live At The Bowl ’68 revine pe marile ecrane cu sunetul şi imaginea remasterizate la cea mai bună calitate. Fanii trupei pot să experimenteze acum singurul show Doors filmat în totalitate. „Vei auzi ca şi cum ai fi fost pe scenă cu noi, la Bowl”, susţine Ray Manzarek. Pe lângă interpretările melodiilor „Hello I Love You”, The WASP” (Texas Radio And The Big Beat) şi „Spanish Caravan”, filmul include în exclusivitate şi materiale de arhivă necunoscute publicului şi interviuri cu trupa, prietenii membrilor sau colegi de breaslă.

Filmat în 1986, acest important film-concert a fost remasterizat High Definition cu sunet 5.1 surround pentru prima lansare în cinema în format digital. În deschidere, timp de 25 de minute, este prezentat un documentar ce urmăreşte legenda trupei rock, Queen, de la finalul concertului susţinut pe 13 iulie 1985, până în anul următor, la concertul din Budapesta. Show-ul face parte din ultimul turneu al lui Freddie Mercury, „Magic Tour” şi este primul concert al unei formaţii rock din Vest organizat dincolo de Cortina de Fier şi totodată spectacolul cu cea mai mare anvergură organizat vreodată pe Népstadion.

Pentru acest eveniment istoric, autorităţile din Ungaria au reunit cei mai buni cameramani şi tehnicieni pentru a surprinde momentul. Punerea în scenă, pregătită pentru o mulţime de 80.000 de fani include hiturile „Bohemian Rhapsody”, „Crazy Little Thing Called Love”, „I Want To Break Free” și „We Are The Champions”. Filmul-concert prezintă şi un material de arhivă şi interviuri cu formaţia în timpul turneului. „Remasterizat, concertul arată fantastic pe marele ecran, iar documentarul este o introducere excelentă – a fost un moment extraordinar în istoria trupei”, au declarat Brian May şi Roger Taylor.

Bilete Rock Classics la Happy Cinema din Bucureşti

Biletele pentru concertele din cadrul Rock Classics, din perioada 3 noiembrie – 2 decembrie 2017, de la Happy Cinema din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro, la preţul de 35 lei.