Acest eveniment a avut loc in data de 9 Oct 2013.
Vezi alte evenimente cu , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Miercuri, 9 octombrie 2013, începând cu ora 20:00, în Club B52 din Bucureşti va avea loc ediţia cu numărul trei a evenimentului Urban Metal. Pe scenă vor urca trupele Abigail, L.O.S.T. şi Armies of Enlil. Afterparty: Buvnitz.

Abigail rămâne lider incontestabil al scenei doom metal în România, una din cele mai vechi şi apreciate formaţii ale scenei metal, o revenire puternică a numelui, consolidată de o componenţă stabilă şi puternică alături de care au fost „resuscitate” piese vechi şi în acelaşi timp au ieşit la lumina noi compoziţii, într-un stil rafinat cu care formaţia reuşeşte să încânte publicul cu fiecare apariţie.

L.O.S.T. este un alt nume consacrat al scenei româneşti şi este la prima participare în cadrul serilor Urban Metal. Se vor face auzite atât compoziţii de pe albumul „Remains Of Pain”,  cât şi piese noi ce vor figura pe viitorul material discografic. Trupa L.O.S.T va urca pe scenă alături de Victor Stoica, unul din cei mai talentaţi şi cunoscuţi toboşari ai scenei metal autohtone.

Armies of Enlil este o trupă deathcore formată la finele anului 2010. Ca influenţe principale se poate aminti de The Black Dahlia Murder, All Shall Perish sau As I Lay Dying.  Armies of Enlil a fost una dintre cele 3 câştigătoare ale concursului „Luptă să cânţi pe scena OST Fest” concertând pe scena festivalului la Romexpo din Bucureşti.

Preţul unui bilet de intrare este de 15 lei. Toate câştigurile vor fi donate familiei lui Cornel Ştefan, fostul clăpar al formaţiei Monarchy. Acesta s-a stins din viaţă în urma unui tragic accident de maşină.