Sâmbătă, 6 iulie 2024, începând cu ora 19:00, Vița de Vie susține concertul „Fenomental 25” la Arenele Romane din București. Concertul este dedicat aniversării a 25 de ani de la lansarea albumului care i-a consacrat, „Fenomental” (1999).

Fondată în 1996 și având în palmares 11 albume, Vița de Vie este una dintre cele mai cunoscute și iubite formații de rock alternativ din România. Se distinge printr-o combinație unică de profesionalism, sinceritate, emoție și energie, adunând numeroase distincții de-a lungul carierei din partea industriei muzicale. Cu concerte pline de intensitate, producție bine pusă la punct și o atenție minuțioasă la detalii, Vița de Vie reprezintă una dintre cele mai valoroase trupe din industria muzicală românească de după 1990.

Albumul care i-a consacrat, „Fenomental” (1999), este și „cel mai cunoscut și cel mai bun album Vița de Vie”, după cum a declarat chiar solistul, Adrian Despot. Lansarea albumului a marcat un punct de cotitură în cariera trupei, transformându-i într-o „trupă de rock serioasă”. Ambumul a fost înregistrat, mixat și masterizat în Essen, Germania. Hit-ul „Basul și cu toba mare” s-a bucurat de o apreciere enormă din partea fanilor, fiind nelipsit din concertele Vița de Vie chiar și în ziua de azi. Alte titluri arhicunoscute ale trupei sunt „Sunetul mai tare”, „Praf de Stele”, „Luna și noi”.

Primul album al trupei, „Rahova”, a fost lansat în 1997 și a adus trupei recunoaștere națională. Cu un sunet nou și energic, Vița de Vie a reușit să capteze atenția publicului și a criticilor deopotrivă. Acest debut promițător a fost urmat de lansarea albumului „Fenomental” în 1999, care este considerat unul dintre cele mai importante din discografia trupei. În 2001, Vița de Vie a lansat albumul „Exxtra”, cu hitul „Sunetul mai tare”, după care a urmat „Doi” (2002), „Egon” (2007) și „Fetish” (2010). Anul 2013 a adus lansarea albumului „Acustic”, un album compus din reinterpretări acustice ale celor mai îndrăgite piese Vița de Vie de până atunci. În 2016 este lansat EP-ul „Șase (+)”, completat mai târziu de „Șase (-)” (2018). Cel mai recent album al lor, intitulat „Lacrimă și fier”, lansat anul acesta, explorează „temerile și sensibilitățile, semnele de întrebare, fricile, angoasele, prin care am trecut atât ca artist creativ cât și noi, împreună, ca umanitate” în perioada pandemiei, declară solistul trupei, Adrian Despot. Cel mai nou single de pe album, „On and On” este o colaborare cu Nane.

Bilete Vița de Vie – Fenomental 25 la Arenele Romane din București

Biletele pentru concertul Vița de Vie – Fenomental 25, ce va avea loc pe 6 iulie 2024 la Arenele Romane din București, pot fi achiziționate din rețeaua iaBilet și online pe iaBilet.ro, la următoarele categorii de preț:

  • Acces General – 133,61 lei
  • Copii între 7 și 14 ani – 50,75 lei

Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit, fără loc asigurat, doar însoțiți de cel puțin un părinte cu bilet valabil. Accesul copiilor peste 7 ani se face numai pe baza unui bilet valabil.

La prețul biletelor se poate adăuga comisionul de emitere bilete al agenției de ticketing.

Concertul Vița de Vie – Fenomental 25 de la Arenele Romane din București este organizat de Media Group Services International.