Acest eveniment a avut loc in data de 10 Nov 2010.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri, 8 octombrie 2010,. Miercuri, 10 noiembrie 2010, ora 19:00, Tudor Gheorghe va susţine spectacolul „Cavalerii Felinarelor Tarzii” la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Concertul a fost amânat pentru data de 10 noiembrie.

Prin intermediul acestui eveniment, maestrul Tudor Gheorghe va darui publicului un regal muzical ce va cuprinde cele mai frumoase melodii din repertoriul a doua legende ale muzicii interbelice: Zavaidoc si Jean Moscopol.

Concertul constituie de fapt o continuare a perioadei muzicale interbelice, unic pusa in valoare de catre acesti doi “cavaleri” care au adus cinste muzicii autohtone din vremea respectiva.

Tudor Gheorghe va fi acompaniat de orchestra Arkadia, ce va evolua sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu, iar violonistul Dan Bozgan va aduce un plus de simtamant in mod special pieselor lui Zavaidoc prin arcusul maiastrului sau instrument.

Fiu al unui apreciat violonist si tambalagiu, Zavaidoc (pe numele sau adevarat Marin Teodorescu) a fost apreciat pentru talentul si virtuozitatea sa artistica chiar de George Enescu, alaturi de care a sustinut in timpul Primului Razboi Mondial spectacole muzicale menite sa ridice moralul soldatilor si ofiterilor romani