Acest eveniment a avut loc in data de 23 Mar 2013.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 23 martie 2013, de la ora 22:00, The Irrepressibles vor prezenta în premieră la Bucureşti, spectacolul Nude, o inedită punere în scenă a celui mai nou album, în Control Club – Sala Berlin.

Cu spectacole în cluburile din întreaga lume, dar şi în cadrul unor evenimente de la Barbican şi Queen Elizabeth Hall, în Londra, Cité de la Musique din Paris, Teatrul Naţional Budapesta sau Opera din Oslo, The Irrepressibles funcţionează ca o mini-orchestră de cameră electro-barocă, iniţiată de muzicianul Jamie McDermott. Ei reuşesc să adapteaze spectacolele de la o scenă la alta, păstrând aceeaşi aură grandioasă, elementele de coregrafie şi scenografie, şi întreaga desfăşurare de forţe conceptuale şi audio-vizuale.

Sunetul de bază al The Irrepressibles a fost comparat cu David Bowie, Kate Bush sau Antony & the Johnsons, iar zona muzicală a pop-ului orchestral are o consistentă tradiţie în spate (de la Scott Walker la Patrick Wolf). Adevarata unicitate a grupului stă în modul în care show-urile lor îmbină toate aceste influenţe.

Primul album al grupului, „Mirror Mirror” (2010), a fost lansat după 8 ani de activitate, dovedind astfel că muzica The Irrepressibles se desfăşoară complet numai în contextul live. „Nude”, spectacolul cu care vin şi la Bucureşti, este al doilea album al trupei. Temele de auto-cunoaştere şi acceptanta pe care le exprimă McDermott în versuri rămân şi aici nucleul. Chitară, pian, vioară, violoncel, contrabas, percuţie (plus întreaga componentă luând forma unui cor vocal) – sunt roluri pe care membrii trupei le preiau pe rând, în timp ce muzica se succede ca actele unei piese de teatru.

Preţul unui bilet pentru spectacolul The Irrepressibles – Nude este de 50 de lei şi se poate achiziţiona în avans, de pe www.easytickets.ro sau de la Control Club, zilnic, după ora 14:00.