Acest eveniment a avut loc in data de 22 Jun 2016.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

Miercuri, 22 iunie 2016, de la ora 21:00, Teodora Enache şi Benny Rietveld Quintet vor susţine un concert în clubul Tribute din Bucureşti, pentru a marca lansarea celui mai recent album al artistei, „Transfiguration”.

Albumul este rodul unui proiect de jazz de excepţie ce beneficiază de aportul fostei secţii ritmice Santana: Benny Rietveld (bas), Pepe Jimenez (tobe), alături de care s-au aflat Manu Koch (claviaturi, BR Quintet), Alex Won (saxofon, BR Quintet), Ren Martin-Doike (violă, BR Quintet), Ramon Yslas (percuţie, BR Quintet) şi Fred Shreuders (chitară).

Conceptul albumului poartă viziunea Teodorei Enache, iar produsul muzical finit cuprinde lucrări diverse: standarde de jazz, muzică tradiţională românească şi evreiască, dar şi creaţii originale ale Teodorei, toate acestea primind din vasta experienţă a lui Benny Rietveld ca instrumentist, aranjor, producător şi inginer de mixaj.

https://www.youtube.com/watch?v=ROuQA-ZtfYI

Cu o carieră de peste 20 de ani, Teodora Enache este considerată una dintre cele mai bune cântăreţe de jazz de la noi din ţară, colaborând de-a lungul timpului cu muzicieni de talie internaţională: Curtis Fuller, Les Paul, Stanley Jordan, Ricardo Scala, Theodosii Spassov, David Brubeck sau Burton Green. Societatea Română de Radiodifuziune i-a decernat în anul 2013 Premiul de Excelenţă pentru cea mai importantă contribuţie internaţională a unui muzician român de jazz.

Benny Rietveld este unul dintre cei mai prolifici basişti moderni ai culturii internaţionale muzicale, cariera sa fiind o impresionantă carte de vizită: de 9 ori laureat al Premiilor Grammy ca instrumentist, autor de muzică de film şi producător muzical, a concertat şi înregistrat cu Miles Davis, Shiela E, John Lee Hooker, Bonnie Hayes sau Ray Obiedo, iar în prezent este basist şi director muzical al lui Carlos Santana.

Concertul de pe 22 iunie 2016 de la Bucureşti este primul din turneul de promovare „Transfiguration”, produs de Asociaţia Fapte cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, următoarele concerte fiind programate la Sibiu – 24 iunie 2016, Filarmonica, Sala Thalia, Braşov – 25 iunie, Rockstadt şi Cluj Napoca – 27 iunie, Opera Maghiară.

Bilete Teodora Enache şi Benny Rietveld Quintet la Bucureşti

Biletele pentru concertul Teodorei Enache şi Benny Rietveld Quintet, din 22 iunie 2016 din clubul Tribute din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Iabilet şi online de pe www.iabilet.ro, la preţuri care diferă în funcţie de perioada de achiziţie şi poziţionarea faţă de scenă.

Categorie Preţ până la 15 iunie Preţ după 16 iunie
Categoria I 85 lei 95 lei cumpără bilete
Categoria II 74 lei 84 lei cumpără bilete
Categoria III 48 lei 58 lei cumpără bilete

Concertul Teodorei Enache şi Benny Rietveld Quintet este un eveniment organizat de Asociaţia Star Education.