Acest eveniment a avut loc in data de 16 May 2012.
Vezi alte evenimente cu , , .
Vezi alte evenimente la din .

Miercuri, 16 mai 2012, de la ora 21:00, în clubul The Silver Church din Bucureşti vor concerta formaţiile Taraf De Haidouks, Vrelo şi The Lemon Bucket Orkestra. Acest concert va reprezenta un pre-eveniment IRAF, ce va avea loc la Bucureşti, între 7 – 10 iunie 2012.

Află detalii despre IRAF 2012!

Taraf De Haidouks este una dintre cele mai cunoscute trupe din România în străinătate. Primul album al grupului din Clejani a fost lansat în 1991, iar succesul a venit la scurt timp după prima apariţie în producţia „Latcho Drom„, regizată de Tony Gatlif. Taraf De Haidouks a devenit un etalon în ceea ce priveşte muzica tradiţional lăutărească, cucerind scenele importante din întreaga lume. Grupul a colaborat cu nume precum Yehudi Menuhin, Kronos Quartet, Johnny Depp sau Yohji Yamamoto.

http://www.youtube.com/watch?v=5ol8dUnbL4o&feature=relmfu

Vrelo reprezintă o combinaţie de şase voci feminine, tobe şi bass. Trupa, originară din Serbia, a fost înfiinţată în 1999 şi a devenit cunoscută datorită concursurilor internaţionale câştigate. Muzica interpretată de Vrelo este comparată cu forţa imprevizibilă a naturii, regăsindu-se pe coloana sonoră a unor producţii precum „Life is a miracle„. Printre artiştii cu care Vrelo a colaborat se numără Emir Kusturica şi  No Smoking Orchestra.

The Lemon Bucket Orkestra este considerat unul dintre cele mai explozive grupuri de muzică din Toronto, Canada. Stilul muzical al grupului îmbină muzica balcanică cu ritmuri de gipsy punk şi gipsy jazz. În prezent, grupul The Lemon Bucket Orkestra numără nu mai puţin de 14 artişti, originari din diferite ţări, precum Ucraina, India, Mexic, Franţa sau Olanda. Repertoriul lor reuneşte acorduri din toate zonele de origine ale artiştilor, fiind un mix exploziv de ritmuri muzicale.

International Romani Art Festival (IRAF) promite a fi unul dintre cele mai mari şi mai complexe evenimente culturale din Capitală. Evenimentul reuneşte în programul său reprezentaţii artistice şi de meşteşug din toate genurile şi formele, de la muzică, dans, teatru, film, fotografie, modă, lansări de carte, până la prestaţii stradale, târguri de meşteşugari şi activităţi pentru persoanele private de libertate.

Preţul unui bilet de acces la pre-evenimentul IRAF din clubul The Silver Church din Bucureşti este de 25 lei. Biletele se pot achiziţiona în seara evenimentului, la intrarea în club.