Acest eveniment a avut loc in data de 24 Apr 2024.
Vezi alte evenimente cu , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Miercuri, 24 aprilie 2024, de la ora 19:00, stagiunea ARCUB Jazz Live continuă seria de concerte live în Sala Mare a Hanului Gabroveni din București, cu Sorin Zlat Trio (Sorin Zlat – pian, Adrian Flautistu – contrabas, Iulian Nicolau – tobe), ce propune iubitorilor de jazz concertul Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă.

Pianistul Sorin Zlat, alături de Adrian Flautistu (contrabas) și Iulian Nicolau (tobe), aduce o nouă perspectivă asupra muzicii jazz, conectând tradiția jazzului cu influențe moderne și contemporane. Cu un repertoriu variat, ce include de la standarde de jazz la compoziții și orchestrații originale ce traversează granițele dintre cool jazz, post-bop, latin, avant-garde, funk și neo-soul, concertul Changing Times, al treilea eveniment din cadrul stagiunii ARCUB, aduce în atenția publicului cel mai recent album semnat de Sorin Zlat, intitulat The Land of Dreams.

Prezentat pe scene jazz din întreaga lume – Europa, Statele Unite ale Americii, Asia, inclusiv în cadrul Bucharest Jazz Festival 2022 și stagiunea de jazz de la ARCUB, Artist in Residence, The Land of Dreams este o fuziune de stiluri, un tărâm unde toți muzicienii pot comunica prin prisma muzicii.

Înființat în 2008, Sorin Zlat Trio a câștigat recunoașterea publicului de jazz din România și din străinătate și a susținut numeroase concerte pe scenele unor festivaluri celebre, precum: Montreux Jazz Festival, İzmir European Jazz Festival, Brussels Jazz Festival, Jacksonville Jazz Festival (SUA), Monte-Carlo Jazz Festival, Getxo International Jazz Festival (Spania).

Inițiată în 2014, stagiunea concertelor de jazz de la ARCUB a adus publicului de profil cele mai noi experimente din zona jazzului, artiști consacrați și nume noi de pe scena autohtonă și europeană. Început ca o completare a Bucharest Jazz Festival și continuat pe parcursul anilor sub forma stagiunilor jazz JAZZAJ, Artist in Residence, programul și-a propus să devină o pepinieră pentru noile direcții în jazzul românesc și european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România. În 2024, ARCUB Jazz Live continuă programul dedicat promovării jazzului contemporan cu un line-up ce include artiști de excepție din peisajul jazzistic autohton și promite o experiență muzicală unică atât pentru publicul de gen, cât și pentru cei care descoperă acum una dintre cele mai versatile forme de expresie muzicală – jazzul.

Bilete ARCUB Jazz Live – Sorin Zlat Trio la ARCUB din București

Biletele pentru concertul Sorin Zlat Trio pot fi achiziționate, la prețul de 50 lei, online, de pe www.arcub.ro și www.entertix.ro, precum și la casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90).

Stagiunea de concerte ARCUB Jazz Live 2024 este organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.