Joi, 13 aprilie 2017, de la ora 20:00, Somi concertează în premieră în România, la Sala Radio din Bucureşti, în cadrul seriei de evenimente Jazz Syndicate Live Sessions. Pe scena Bucureşteană vor urca: Somi – voce, Toru Dodo – pian, Liberty Ellman – chitară, Michael Olatuja – bass şi Otis Brown III – baterie.

Nascută în Illinois (SUA) din părinţi emigranţi din Rwanda şi Uganda, tradiţiile africane şi jazzistice sunt întotdeauna definitorii sunetului ei. Adeseori denumită ca noua Miriam Makeba, prestigioasa revista Jazz Times descrie interpretările ei live dropout „rafinamentul Ninei Simone combinat cu frumuseţea vocală a Diannei Reeves” în timp ce Billboard exclamă că Somi este „plină de eleganţă şi veneraţie… întrutotul captivantă”.

Noul album, „The Lagos Music Salon” (2014), care s-a clasat direct pe local 1 în clasamentele de jazz americane, este rezultatul inspiraţiei obţinute prin mutarea pentru o perioadă de 18 luni din New York City în Lagos (Nigeria). „The Lagos Music Salon” este o foarte anticipată urmare a albumului ei de debut „If The Rain Comes First”, o admirabilă colecţie de poveşti muzicale personale, ce a debutat pe locul 2 în Billboard World Chart.

Cântând în engleză şi o mulţime de idiomuri africane, Somi a atras colaborări şi aparţii live cu o multitudine de artişti, printre care, Paul Simon, John Legend, Mos Def, Baaba Maal, Billy Childs, Danilo Perez şi Idan Raichel. De două ori beneficiară a bursei The Doris Duke Foundation’s French-American Jazz Exchange Composers’, Somi a început să exploreze tradiţiile jazzistice Afro Arabe, alături de trompetistul franco-libanez Ibrahim Maalouf.

Este de asemenea fondatoarea New Africa Live, o organizaţie non-profit dedicată celebrării celor mai buni artişti africani în arta muzicală, vizuală sau literară. Între timp a terminat înregistrările la noul ei album, ce va apărea în primăvara anului acesta, iar în paralel, lucrează la o operă de jazz despre viaţa şi moştenirea cântăreţei şi activistei sud africane Miriam Makeba.

Bilete Somi la Sala Radio din Bucureşti

Biletel pentru concertul pe care Somi îl va susţine în premieră în România, pe 13 aprilie 2017 la Sala Radio din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor.

Categoria 1 185 lei bilete
Categoria 1A 165 lei bilete
Categoria 2 145 lei bilete
Categoria 2A 135 lei bilete
Categoria 3 115 lei bilete
Categoria 3A 105 lei bilete

Concertul Somi de la Sala Radio din Bucureşti este un eveniment Jazz Syndicate Live Sessions.